Jelenlegi hely

szem

Fórum: 

Tisztelt Dr Nö/Úr Az lenne a kérdésem most akarunk egy 6-hetes chau-chaut.Megnéztük a kutyust nagyon szép csak észrevettük,hogy az egyik szeme szép barna a másik pedig opálos világoskékes szürke még a pupillája sem látszik.Ez most betegség vagy vak a kutyus?Köszönöm válaszát

Kedves Attila!

A kutyust feltétlenül látnia kellene orvosnak, még vásárlás előtt. A leírás alapján a szaruhártya betegségéről van szó. Lehetséges, hogy öröklött betegségről van szó, amit sajnos a kutyus is továbbadhat utódainak. Ezzel nem sokat lehet tenni.
Előfordulhat az is, hogy még a szem kinyílása előtt fertőzést kapott a szaruhártya, melyet nem kezeltek és a gyulladás szövődményét látják most. Az is lehet, hogy az egyik testvérkéje belekapott a kutyus szemébe és a szaruhártya heget látják. Ez utóbbi két esetben A vitaminos emberi szemcseppekkel meg lehet próbálni a kezelést. Ha jól reagál a szaruhártya, akkor akár nyomtalanul is gyógyulhat, de az is lehet, hogy egy kisfokú eltérés mindig látható lesz.
Önök kell eldönteni, hogy úgy is szeretnék a kutyust, hogy van esetleg maradandó testi hibája, ezért javaslom, hogy feltétlenül vigyék el állatorvoshoz még a vásárlás előtt.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia