Jelenlegi hely

Idősebb Husky - Szokatlan viselkedés

Fórum: 

Kedves Doktornő!

Szibériai Husky kutyám van, idén szeptemberben tölti be a 10. életévét.
Egyre szokatlanabbul viselkedik és a legutóbbi akciója aggodalomra adott okot. Egyre gyakrabban igényli, hogy társasága legyen, többet szeretne sétálni, ez nem is okoz gondot. Nagyon szívesen foglalkozom vele. Amikor viszont itt bent van az udvarban, kiszámíthatatlannak, kicsit agresszívebbnek tűnik. A sétáláson kívül semmi játékkedve nincs. Legutolsó alkalommal a barátnőmnek kapott oda és morgott rá. Rászóltam, és azonnal abbahagyta. Inkább elijeszteni akarta, nem bántani. Ez már nem az elő eset, édesanyámra is rámordult ezelőtt pedig ő futni is el szokta vinni.
Kérem doktornő mondja el őszinte véleményét. Nem tudom megérteni, hogy egy annyira játékos emberszerető kutyából, hogy lett ilyen rideg, szinte idegenedő kutya.

Tisztelettel
Dávid

Kedves Dávid!

Sajnos idősebb korban kutyák esetében is kialakulhat dementia, szellemi leépülés, viselkedés változások. Ez sajnos a korral jár és általában progrediáló, rosszabbodó kórformáról van szó. Természetesen azért meg lehet próbálni lassítani a romlást és ezzel minőségibb életet biztosítani a kutyusnak és a gazdinak egyaránt. Számtalan senior vitamin van az állatgyógyászati piacon, melyek alkalmazása lassíthat a folyamat romlásán. Emellett kiemelném, hogy adagolhatnak emberi B1 vitaminokat is a kutyusnak, melyek minden idegműködést támogatnak, segítenek és csökkenthetik az agressziót.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia