Jelenlegi hely

Belső gondok

Fórum: 

szia
Kérlek segíts nekem.
A kiskutyám, nem is olyan kicsi, kinti kutya.
És Pár napja észrevettem , nem játékos, nem eszik.. És ma pedig észrevettem 2 nagy kullancsot a fülénél. Sikerült kiszedni, bár az egyiknek bent marad a feje.
Ez a kisebbik probléma azt hiszem.
A nagy az az, hogy kiskora óta néha néha furcsán viselkedik.
Húzza a bal fülét , így "nyüszköl" vakarja nagyon , és dörzsöli a földbe.Az egyik füle tiszta teljesen , de a bal fülében ilyen barnás váladék van .amennyire tudtuk kitöröltük , lefertőtlenítettük neki. Mi lehet a probléma ?

Kedves Alexandra!

Én mégis inkább a kullancsok, illetve inkább az általuk terjesztett babézia nevű betegség miatt aggódnék. Ez egy halálos betegség, melynek tünetei a nagyfokú levertség, étvágytalanság, magas láz, kávébarna színű vizelet. Ezt a betegséget nagyon jól lehet gyógyítani, ha időben elkapják, de minél tovább vársz annál nagyobb az esélye, hogy a folyamat visszafordíthatatlan. Emiatt azt javaslom, hogy ne várj, hanem menjetek el mihamarabb az orvosotokhoz.
A fülből érdemes lenne egy mintát venni és laborvizsgálatra küldeni. Lehetséges, hogy egy komolyabb gombás fertőzés miatt van tele váladékkal. Ezt specifikus gyógyszerre lenne érdemes kezelni.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia