Jelenlegi hely

Aranyhörcsög

Fórum: 

Kedves Éva!

Van két aranyhörcsögöm, egy fiú és egy lány. Mind a ketten külön, jó nagy terráriumban vannak tartva. Már 2x pároztattuk őket, és semmi probléma nem volt, 11-10-es almok születtek és mind egészséges szép kis hörik lettek.
Az elmúlt 2 hónapban is összetettük őket. Először valószínű, hogy elvetélt a nőstény, mert találtunk egy kis véres foltot és újra beállt a hímnek. Kétszer voltak együtt és úgy tűnt, hogy a második pároztatás sikeres volt. Éppen időben van, hogy megszülessenek a kicsik és tegnap este egy utód ki is pottyant viszont halva született. A nőstény hörcsögömnek viszont még mindig nagyon kerek a pocija és úgy is viselkedik, mint aki hamarosan elleni fog.
Mi történhetett vele?
Korábban volt már jó pár aranyhörcsögünk, de még ilyet sosem tapasztaltunk. Nem szeretnénk, hogy valami baja legyen.

A választ előre is köszönöm!
Szép napot!

Kedves Cupak3!

Sok oka lehet a vetélésnek és a halva születésnek. Leggyakrabban fertőzés, vagy ásványi anyag hiányából adódónak hasonló esetek. Most nagyon kell figyelni az anyára, mert előfordulhat hogy a fialás során nehézségek támadnak, esetleg orvosi segítség is szükséges.
Ha a fialás lezajlott, akkor utána hosszabb pihenőt hagyjanak neki, mert kimerülhetett a szervezet és szükséges lehet egy üres időszak. Ha a fialás után közvetlenül étvágytalanságot tapasztalnak, akkor azonnal menjenek állatorvoshoz, mert egy anyagcsere zavar is felléphetett, amit infúziós terápiával szükséges orvosolni.
Egy halott magzat még nem jelenti, hogy a többieknek is baja lesz, de erre a fialás különösen nagy figyelmet kell fordítani.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia

Kedves Éva!
Kb egy hete összeverekedett a két szíriai aranyhörcsögünk, és az egyik fején nem sokkal utána egy fekete színű seb féle lett(nem tudom pontosan hogy írjam le). Azt szeretném megtudakolni, hogy szükséges e elvinnem állatorvoshoz?!

Előre is köszönöm!

Kedves Szandi!

Mivel látatlanban nagyon nehéz megítélnem a helyzetet ezért a legjobb amit javasolhatok, hogy menjenek el orvosukhoz. Legfeljebb közli, hogy egy varrasodó sebről van szó, amit nem kell külön kezelni, de jobb biztosra menni.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia