Jelenlegi hely

Nimfa papagáj

ViktoriaRD képe
Fórum: 

Tisztelt Doktornő!

Teljes összezavarodottságom tisztázása miatt fordulok Önhöz. Nem sokára egy nimfa papagájjal leszek gazdagabb, és még mielőtt elhoznánk őt, gondoltam körülnézek az interneten, milyen berendezésekre/játékokra/egyéb tartozékokra lesz szüksége. Kalitkák után böngészgetve olvastam mindenféle hozzászólást, van aki azt írja, hogy a 40x30x60-as kicsi és nem ember, aki abba tart egy madarat, más azt írja, hogy még a 25x50x50 is bőven elegendő, és olvastam már olyat is, hogy 1,5 méter szélességű az alap, ha nimfa papagájt akarok tartani.
A kérdésem az lenne, hogy mekkora legyen az a kalitka, amiben egy nimfa jól érzi magát? Nekem van egy 49x30x64 cm-es és egy 54x46x101 cm-es kalitkám (HxSZxM), nem tudom, ezek közül valamelyik elég lenne neki?
A másik kérdésem pedig az lenne, hogy mivel ezt a nimfát egy ismerősömtől kapom, Ön szerint vegyek hozzá egy párt? Nem lesz egyedül magányos?

Előre is köszönöm a választ! :)

Kedves Viktória!

nyilván minél nagyobb a hely a madárnak annál jobban érzi magát. Az ideális az lehetne, ha minden madár madárszobában, vagy volierben lakhatna. Én a nagyobbik kalitkát választanám az ön helyében, különösen ha párt is kap a madárka. Nimfák jól érzik magukat társaságban, ezért valóban jó ötlet lenne egy párt is beszerezni. Ebben az esetben pedig mindenképpen a nagyobb kalitkát kellene választania.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia