Jelenlegi hely

Rühatka

Fórum: 

Kedves Doktornő!

Van egy 3hónapos keverék kutyánk. Már 2 hónapos korában megjelent a szeme körül a szőrhullás és az első oltást követően elkezdett rohamosan hullani a szőr a fején, korpásodott. Elvittük állatorvoshoz és megállapította, hogy rühatka. Kapot antibiotikumot, valamint gyulladás csökkentőt. 1 hét múlva vissza vittük, de a doki azt mondta hogy nem javul az állapota és felírt két kenőcsöt (Ftorocort, Bactroban) újabb egy hetes használatra. A kérdésem az lenne, hogy emellett a két kenőcs mellett mit lehetném meg tenni, hogy javuljon az állapota, milyen készítménnyel tudnánk a kutyán még segíteni. Több fórumon olvastam, hogy hasznos csepp az Advocate és a Stronghold is, viszont ezek vénykötelesek, a Neostomosan viszont nem. Az utóbbi készítménnyel esetleg a felületi kezelést ki lehet még egészíteni? Milyen tanácsa lenne esetleg ezen felül?

Előre is nagyon köszönöm!

Ja és még egy kiegészítő kérdés. A kutyának ez a fertőzése rám nézve jelent fertőzés veszélyt? El kaphatják az emberek a közvetlen környezetében akár egy simogatással is?

Köszönöm!

Kedves Anett!

Használhatják a Neostomosant. 5 ml szert kell 1 liter vízben oldani. Le lehet mosni a kutyust, de nagyon kell vigyázni, hogy szembe, szájba, fülbe ne menjen bele. Az oldatnak 5-10 percet kell a bőrön tölteni, aztán bő vízzel ki kell mosni. Nagyon szükség lenne az Advocate-re vagy Strongholdra. Írassa ki állatorvosukkal. Emellett multivitaminokat is adagolhat a kutyusnak, mivel az immunállapot gyengesége okozhatja a betegség terjedését.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia