Jelenlegi hely

malacok

Fórum: 

Tisztelt Doktornő!

Le ellett az anyadisznó, és másnap megdöklött. 8 kismalac maradt árván, most tehéntejet kapnak 3 óránként. Szeretném a tanácsát kérni, hogy milyen időközönként kell őket szoptatni, és mikortól lehetne tápszert adni nekik, és milyen mennyiségben, és hogy hol lehetne ezeket beszerezni. Vagy Ön mit javasol? Tisztelettel

Kedves Hugi!

2 óránként kell etetni őket és 4 hetes kortól kaphatnak tápszert. Állatpatikában és takarmányboltban lehet beszerezni ezeket. Tejpótlókat is vehetnek.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia

Tisztelt Doktornő!
2.5 hetes, koca, fekete-fehér kismalacunk bőre teljesen szétrepedezett, iszonyatosan ki van száradva, hámlik is. Próbáltuk Neostomosan fürdetőszerrel kezelni, mert ezt ajánlották a patikában, de nem lett jobb a helyzet. A többiek szépek és egészségesek, így úgy gondoljuk semmiképpen nem lehet fertőző betegség, mivel a picike több mint egy hete ilyen. Milyen betegség lehet ez, és hogyan tudnánk rajta minnél hamarabb és hatékonyabban segíteni?
Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel : Horváthné Anna

Javítanám magam kedves Doktornő!
Olyan a bőre mintha ekcémás lenne!! Mit tegyünk
Üdvözlettel: Horváthné Anna

Kedves Anna!

Valószínűleg egy bakteriális bőrgyulladásról van szó. Az ilyen malacot hívjuk koszmósnak. Gyógykezelésében betadinos vízzel kell naponta lecsutakolni a bőrét, hogy lejöjjenek a hámdarabok, illetve érdemes lenne állatorvosukkal antibiotikumos injekciót adatni.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia

Tisztelt doktornő
3.5honapos kismalacnak adhatok-e a moslekal búzát és kukorica darát? Válaszá. EElőre is köszönöm

Kedves László!

Nyugodtan adhat.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia