Jelenlegi hely

Őzláb spiccer

Fórum: 

Helló!

Érdeklődni szeretnék egy problémával kapcsolatban! Van a barátnőmék mamájánál egy őzláb spiccer kiskutya! és olyan gond van vele ,hogy az egyik percről a másikra elkezdte nyalogatni a hátsó lábát! sebes lett és a későbbiekben már a körmét is lerágta! Eddig még nem találtak megoldást! ha be van bugyolálva akkor nem piszkálja de amint begyógyul akkor újra kezdi! És most már a térdével is elkezdte ugyanezt!

Mitől lehet és mit kellene tenni? előre is köszönöm! Ákos

Kedves Ákos!

Hasonló viszketéses bőr tünetekenél először mindig külső élősködőre, vagy valamilyen fertőzésre gondolunk. Élősködő alatt szőrtüsző atka, vagy rühatka fertőzésre gyanakodnék. Persze biztosat egy bőrkaparék vizsgálatból lehet mondani. Ezek kezelésére állatpatikában amitráz tartalmú fürösztőszert és spot on készítményt is vásárolhatnak.
A másik amire gondolnék az gombás fertőzés. Nyilván ennek bizonyításához is vizsgálat szükséges, de a kezeléshez megfelelhet betadinos fertőtlenítés után alkalmazott gombaölő krém, amit ember patikákban vény nélkül meg lehet venni.
Ha bakteriális fertőzés áll fenn, akkor a kezelés szintén betadinos fertőtlenítéssel kezdődik, és a fertőzés súlyosságától függően antibiotikum tartalmú kenőcs használata lehet szükséges.
Végül esetleg még allergia gyanúja merülhet fel, de a leírás alapján nem tűnik tipikusan annak. A biztos diagnózis érdekében, mint általában a bőr betegségeknél érdemes orvoshoz fordulni.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia

Értem! És még esetleg annyit ,hogy melyik kezeléssel kezdjék előbb?

Kedves Ákos!

Elsőnek mindig az élősködő irtással szoktunk kezdeni. Bolha és rühatka irtást javasolnék elsőre.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia

Egyenlőre is nagyon szépen köszönöm a segítséget! üdvözlettel Ákos

Kedves Ákos!

Nagyon szívesen! Ha felmerülne még kérdés, nyugodtan írjon!
Jobbulást kívánok!

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia