Jelenlegi hely

Kötőhártya gyulladás

Fórum: 

Kedves Doktornő,

A kutyámnak kötőhártya gyulladása van, ráadásul a szaruhártyája is megsérült, és most gallért visel. Az orvosa írt fel nekem Ciloxan-t, amit azonban nem hagy belecseppenteni a szemébe. Korábban már volt szemműtéte, mindkét szemén (Előreesett 3. szemhéj) és biztosan a rossz emlékek miatt ilyen ellenséges, nomeg csípi a szemnét a szemcsepp.

Ennek ellenére minden nap 4x "erőszakolom" bele ilyen- olyan módszerekkel, de már nem igazán bírom idegileg, és elfogytak az ötleteim.
A szemcseppel lenne a baj? Lehet hogy nagyon csípi? Hogy a legegyszerűbb elkapni a kutyust, (2 kilós, 4 hónapos kölyök) hogy egy gyors huszárvágással belecseppenthessek neki? Mert a kezeim közt már hánykolódik, acsarkodik, nyüszít és harap.
Válaszát köszönöm.

Kedves Judit!

A szaruhártya sérülésnél valóban csíphet a szemcsepp is. Én ilyenkor mindig kiírok emberi A-vitaminos szemkenőcsöt amit ember patikában megvásárolhat. Ez segít a szaruhártyának mihamarabb regenerálódni és akkor más a szemcsepp sem fog csípni.
Természetesen a legjobb ha két ember vesz részt a szemkezelésekben, ahol az egyik megfogja a kutyust és a másiknak csak a szemhéjak szétfeszítése és a becseppentés a feladata. Ha Ön egyedül kénytelen küzdeni a kutyussal akkor a legjobb megoldás lehet ha a combjai közé veszi a kutyust, így az nem tud menekülni és Ön nyugodtan becseppentheti a szemcseppet felülről a kutyus szemébe.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia