Jelenlegi hely

allergia

Fórum: 

Tisztelt Doktornő

nekem olyan kérdésem volna,hogy van egy 2és fél éves mopsz lány kutyusom.elég sok mindenen átmentünk már vele..most jön a következő a könnycsatorna átmosás,de előttünk van még egy allergia teszt.a kérdésem viszont a következőkhöz kapcsolódna....1.a kutyusom sokat vakarja az állát és néha nem napi szinten de rágja a lába ujjai közti részt vagy a mancsát.az előző orvosa minden teszt nélkül egyből prednisolont adott neki napi 1 tabletta formában illetve kiegészítésképpen ataraxot szintén napi 1et,
mivel egészségügyi dolgozó vagyok 2hét után a prednisolont abbahagytam vele mert 2hét alatt 80dekát hízott és állandóan fáradt volt.
orvost váltottam miután a doktor új gyógyszerként injekciót adott neki hogy az majd használ,de nem használt és azt mondta nem érti miért mert nagy dózisú prednisolont adott újra.ekkor váltottunk.
az új doktor javasolta hogy előbb utóbb javasolt allergia tesztet csináltatni nála..amit megcsinálnak a könnycsatorna mosáskor.viszont azt tanácsolta addig is kenegessem Flucinár kenőccsel.viszont azt hallottam hogy az nem jó mert nagyon erős.egy doktornő azt javasolta próbáljam meg nála a zyrtec cseppet nála.......napi 2-3cseppel.
Doktornő ön mit tudna javasolni a leírtak alapján?

Kedves Veronika!

Először is valóban fontosnak tartom az allergia teszt elvégzését. A vizsgálathoz egyébként ma már nem annyira a bőrtesztet, hanem vérvizsgálatot használunk.
Létezik olyan állatgyógyászati spray, amit naponta egyszer kell fújni az érintett bőrterületre. Ez is szteroid tartalmú, de a különbség az, hogy nem szívódik fel a vérkeringésbe, hanem csak a bőrben hat ezzel nem terheli a májat és a mellékvesét és az egyéb szteroidos mellékhatásokat sem fogja tapasztalni, de a bőrben az allergiás reakciót felfüggeszti.Ezt a sprayt tehát állatpatikában tudja megvásárolni és ezt javasolnám a vizsgálatig is használni. Kivételt természetesen az a bőr felület jelenthet, ahol az allergiás bőrtesztet végeznék.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia