Jelenlegi hely

Beteg kutya

Fórum: 

Tisztelt Doktornő

Az a helyzet hogy a kutyám beteg. A máskor életvidám játékos kutya most bágyadtan fekszik egyik helyről a másikra. Nem akar enni. Nagyon magad 41 fokos láza van. Néhány napja leszökött a rétbe és egy csomó kullanccsal jött haza. Lehet hogy ezzel van összefüggésben a betegsége? Olvasgattam az interneten a kullancs által terjesztett Lyme kórról és babéziózisról. Hívtam is egy állatorvost, aki adott a kutyának egy lázcsillapítót, gyuladáscsökkentőt és ampicilint tartalmazó injekciót. Elmondtam neki a teóriámat a kullancs csípéssel kapcsolatban, de azt válaszolta hogy annak van bizonyos lappangási ideje, és mivel most csak a láz az egyetlen tünet, ő azt tudja kezelni. Azt mondta, lehet hogy az időváltozás okozza a kutya betegségét.
Azt tanácsolta figyeljük a kutya légzését, hogy nem szapora-e, figyeljük a vizeletét hogy nem-e rozsdabarna.
Azt szeretném kérdezni hogy ön mit tenne ebben a helyzetben? Ha vöröset fog pisilni a kutya, nem lesz már túl késő a kezeléshez? Nem akarok okoskodni, nem mondhatom meg egy állatorvosnak hogy hogy kezeljen egy állatot, csak aggódom a kutyám miatt.

Kedves Judit!

Őszintén szólva én beadtam volna a babézia elleni ellenszert, mivel a kórelőzményből és az igen magas lázból nagyon komoly a gyanú erre a parazitás betegségre.
Nincs még késő, ha rozsdavörös a vizelet, de ha ezt tapasztalják, akkor haladéktalanul kezeltessék a kutyust, mert az életmentő lehet.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia