Jelenlegi hely

szteroid helyett gyógynövények?

Fórum: 

Kedves Doktornő!

A cicámnál (hosszas kivizsgálás után) autoimmun eredetű bélgyulladást diagnosztizáltak és a kezelésére metilprednizolont (Medrol-t) rendelt az orvos. Sajnos ezt folyamatosan szednie kell hogy ne legyen hasmenése és a doktor úr szerint nem valószínű, hogy a betegsége valaha is el fog múlni, csak a tünetet lehet a Medrol-lal kordában tartani. Attól félek viszont, hogy a szteroid káros a cicának, vesebetegsége is lehet tőle, ami talán még rosszabb is mint a mostani hasmenéses állapot.

Az interneten keresgélve találtam egy természetes, gyógynövény kivonatokból kevert készítményt (Zyflamend), ami állítólag az USA-ban nagy áttörést jelent a gyulladások kezelésében és alkalmas a szteroidok kiváltására ezen a téren. Már be is szereztem ezt a szert, de most mégsem vagyok biztos benne hogy beadhatom a cicának, mert ilyen információ nem áll rendelkezésre a termékről. Szabad a cicának gyógynövényt adni? Lehet esetleg ártalmas neki a következő összetevők valamelyike?
rozmaring, kurkuma, gyömbér, bazsalikom, zöld tea, Hu Zhang (Polygonum cuspidatum), kínai aranyfonal (Coptis chinensis), sóskaborbolya (Berberis vulgaris, barberry), oregano, vízmelléki csukóka (Scutellaria baicalensis, Baikal Skullcap), olívaolaj, szójalecitin, maltodextrin, kovasav (silica), méhviasz, napraforgó olaj

Persze az is lehet, hogy ez a készítmény nem fog használni, de ha nem is árt, akkor azért kipróbálnám.

Köszönöm szépen, ha tudna segíteni ebben a kérdésben.

üdvözlettel,
Ludwig Orsolya

Kedves Orsolya!

Elvileg a leírt gyógynövények nem károsak a cicára, ezért egy próbát megérhet. A szteroid helyett esetleg még immunszupresszáló gyógyszereket adagolhatnak a cicának.
Tegyenek egy próbát a cseppekkel és írja meg kérem, ha javulást tapasztal.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia

Kedves Doktornő!

Köszönöm szépen a válaszát, örülök hogy kipróbálhatjuk a cseppeket. Meg fogom írni, hogy használt-e a cicának. (Remélem hajlandó lesz megenni, mert elég erős fűszeres íze van.)

üdvözlettel,
Ludwig Orsolya

Kedves Orsolya!

Kívánom a legjobbakat és előre is köszönöm, hogy beszámol a tapasztaltakról.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia

Kedves Doktornő!

Sajnos nem tudok beszámolni a gyógynövények hatásáról, mert a kis szőrdög nem hajlandó megenni. Kedvenc ételében is kiszagolja és undorral elfordul, egyszerűen meg sem kóstolta. Erőszakkal pedig nem akarjuk már gyógyszerezni, mert az nagyon megviseli. Szomorú vagyok, mert most így folytatjuk a Medrol-t, ki tudja meddig. Lehet hogy megpróbálkozunk immunszupresszánssal is, ha annak kevesebb a kockázata. Köszönöm szépen a tanácsot!

üdvözlettel,
Ludwig Orsolya

Kedves Orsolya!

Én is kicsit csalódott vagyok, hogy nem tapasztalhatjuk az alternatív gyógymód eredményét, de sajnos cicáknál ez benne van a pakliban.
Természetesen konzultáljanak orvosukkal az immunszupresszánsról. Én az emberi Immurant szoktam alkalmazni.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia

Kedves Doktornő!

Zyflamendről szeretném leírni tapasztalataimat, hátha másnak is segít.
Az előzmények röviden: Van egy kutyusunk, Puszedli névre hallgat. Idült bronchitise volt, ez év januárjában szteroid kúrára szorult, szegényke már nagyon erősen fulladt, köhögött. Egy 5hetes szteroid kúrát végigcsináltunk vele, orvosával azt beszéltük meg, hogy ha újra kezdődik, ismét találkozunk nála. A szteroid kiürülésével a tünetek újra előjöttek, fel is erősödtek, konkrétan azt hittük, hogy a kutyus meg fog fulladni. Nincs más választás, vissza a dokihoz. Egyetlen megoldásnak gondolta, ha élete végéig szteroid kúrán marad, mert kevésbé rossz, mintha ciklikusan kap nagyobb dózist. Csak tüneteket lehet kezelni...Megbeszéltük, hogy a következő héten találkozunk kontrollon.
Párommal ezt a megoldást sem akartuk, azért élete végéig szteroid kúrán, na de meg sem fulladhat... Úgyhogy még aznap elkezdtünk más megoldás után keresni. Így találtuk ki a következőket: a kutya minden nap kap egy fél kapszula zyflamendet, ökörfarkkóró és porcsinfű teát keverünk össze, amiből reggel és este is kap.
A következő heti kontroll eredménye: nem hall zörejt a tüdejében, nem köhög és nem is fullad a kutyus. 1!!! hét után.
Szívből merem ajánlani mindenkinek, segít.

Üdvözlettel:
M.Csilla

Kedves Csilla!

Örülök az önök javulásának. Remélem másnak is segíteni fog.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia