Jelenlegi hely

Tengerimalac

Gyömbike képe
Fórum: 

Kedves Dr.Nő!

A tengerimalacomnak seb van a szájánál, cebion cseppet szoktam neki adni,mostanában nem adtam neki:S lehet ezért is./Szokott enni almát, salátát,répát,szénát és magot, mást nem hajlandó csak ezeket./
Szeretném az adagolást illetően kérni a a tanácsát, akár mindennap adhatok?Gondoloma savas gyömölcs zöldségtől csapódik ki szegénykének.

Illetve puffadással kapcsolatban írok, felszokott puffadni néha hallom mint ha szellentene, nem tudom tudnak-e, erre espumizant szoktam neki adni, állatoknál van valami gyógyszer féle ami erre jó? nem szeretném ha kárt tenne az emésztésében az espumizan emulzió.
Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel: Adrienn

kedves Dr. Nő
A malacom 5. Hónapos és sokat vakarózik,eleinte csak a két füle mögött ott a szőr vissza sem nőtt,most meg az oldala amit vakar és nagy seb van rajta,kenem betadinnal,akkor jobb de újra ki vakarja,meg le is nyalogatja.a hátán sem olyan a bőre színe mint egy egészséges malacnak,pirosas,és mintha korpás lenne,de csak a hátán,a feneke hasa szép tiszta.gyorsan nő a körme is lehet az sem jó miután levágom hegyesebb,és megsebesíti magát.közepesen hosszú a szőre,fehér és barna,színű.nagyon aggódó gazdi várja válaszát.köszönettel Enikő.

Kedves Adrienn!

A szájszéli sebeket gyakran a rácsozat rágása okozza. A sebeket betadinnal fertőtlenítse. Cebionból minden nap adhat egy cseppet a malacnak. A felfúvódás elkerülésére csökkentse a gyümölcs és zöldség adagot és növelje a széna mennyiségét. Emellett adjon neki Bio-lapis port, vagy Fiberplex pasztát probiotikum gyanánt. Ha nagyon durva a fúvódás, akkor adhat neki espumisant.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia

Kedves Enci!

Feltehetően atkás fertőzése van a malacnak. Ennek kezelésére SH-Rodemectin cseppet javasolnék, amiből 1x1 cseppet kell adnia neki hetente. A kúrát 4 héten keresztül kell fenntartani.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia