Jelenlegi hely

Beteg a nimfam

Fórum: 

Tisztelt Doktorno !

Ket nimfapapagajom van, egy par. A tojo mar 9-dik honapja egyfolytaban tojik, nem fiasok a tojasok, igy max. 25 nap utan mindig kivettuk aloluk, felvaltva kotoltak. Levettuk az odut is de kb ket het mulva visssza kelett tegyuk mert nagy volt a rikacsolas, Utanna kezdodott minden elolrol. Egyszer le volt gyengulve a tojo, nem tudodtt repulni aztan ket tojas kozott felerosodott. Most annyira levan gyengulve hogy meg labra se tud allni szegenykem, csak vonszolja magat a csore segitsegevel, kulon tettem egy dobozba de csak egy helyre kelett tegyem oket mert a himmel nem birtunk, nagyon felti, most igy egyutt vannak, figyelnunk kell folyton hogy nehogy erost megszeretgesse vagy rataposson. Vitamint adok neki vizbe meg vitamin port a kajaba, eszik salatat meg sajtot, de mast semmit. Most egyebkent nem olyan nagy az etvagya. Probalom kivenni kozbe es ,, tornaztatom,, hatha erore kapna ujra. Mi a velemenye, felerosodik ujra ? Mit tehetnek erte ami segitene neki ? Svedorszagban lakunk es a legkozelebbi madarklinika kb 200 km-re van.

Kedves Anci!

Remélhetőleg sikerül újra felerősíteni, de ha ez így megy tovább, akkor a tojó el fog pusztulni. Megpróbálhatnának új tojót betelepíteni, hogy a hím figyelme is megoszoljon. A legjobb az lenne, ha a beteg tojót teljesen elkülönítenék. Esetleg megoldás lehet, ha gipsz tojásokat tesznek alájuk, amin kotlanak és nem indul meg új tojásrakás, amíg ezeken a hamis tojásokon ülnek.

Üdvözlettel. Dr. Farkas Patrícia

Koszonom a tanacsot de ugy vagyok vele hogy nem adom fel, kuzdok vele egyutt es a remenyt nem adom fel. Nagy oromomre egyre erosebb , mostmar probal maszni is igaz hogy meg instabil de jol halad elore, togyog mostmar annelkul hogy folyton vonszolja magat . Minden nap legalabb ketszer kiveszem, persze a himet elzarom addig :), megtornaztatom, megmasszirozom a labacskait egesz a combjatol a szarnyait ki-be huzigalom hogy az izmog mozduljanak meg , lathatoan kedte mostmar helyen tartani a szarnyat, persze hamar elfarad de naprol-napra erosebb, foleg a csipese :) , eszik-iszik, ugyhogy amig igy van a remenyt nem adom fel es nem szerzek masikat mert nekem o kell, a kis kuzdo madaram, imadom. A himet meg probaljuk tanitani hogy mit szabad es mit nem, lathatolag ,,erti,, amit mondunk vagyis hat tudja mikor csinal rosszat.Na de o egy kis ordog fioka :)

Kedves Anci!

Remélem sikerülni fog.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia