Jelenlegi hely

Hullik a szőre

Fórum: 

Kedves Doktornő!

A Tengeri malacomnak először elkezdett hullani a bal oldalon a szőre a combja környékén, most a jobb oldalon is és ahogy vakarja szegénykém kis véres sebek is vannak már 2 db.
Nekem volt már többször malackáim, soha semelyiknek nem volt baja és mindegyik nagyon kis kezes volt. A mostani malackáim / 2 nőstény/ annyira fél h sehogy sem sikerül megszelídíteni őket pedig már majdnem egy éve nálunk vannak. Így a kezelgetésük is elég nehézkes.
Mit csináljak? mi lehet? Amúgy az étvágya tökéletes, ugrándozik , kiabál. A másik malacka akivel együtt van nem kapta el.
Megfürdessem élősködő elleni fürdőbe? Vagy betadinnal kenjem? Kammilla?

Válaszát előre is köszönöm!
Sandy

Kedves Sandy!

Lehet rüh és gomba fertőzés is felmerülhet. Először talán élősködő elleni fürösztést végezzen Neostomosan oldat segítségével 1 ml 400 ml vízben oldva. Ez nem mehet szembe, szájba, fülbe. A szert 5 percig hagyja a malacon, majd bő vízzel mossa ki. A helyüket is alaposan ki kell fertőtleníteni. A nyílt sebeket betadinnal fertőtleníteni kell. Emellett érdemes volna használni SH-Rodemectin cseppeket heti egyszer 4 héten keresztül.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia

Nagyon szépen köszönöm a válaszát. Fürdetőt még nem vettem de akkor ma veszek, viszont SH-Rodeemectin cseppet már alkalmazom és így alább hagyott a szőrhullás és a vakarózás is. A nyílt sebeket is betadinozom de azok egyenlőre nem mutatnak javulást.. esetleg vegyek canesten krémet a sebekre?

Még egyszer nagyon szépen köszönöm a gyors válaszát! További szép napot!
Üdvözlettel: Sandy

Kedves Sandy!

A nyílt sebekre egyelőre csak betadint javaslok tenni, kenőcsöt nem. Ha az atka megszűnik, akkor a sebek is el fognak múlni.

Üdvözlettel: dr. Farkas Patrícia