Jelenlegi hely

Dzsungáriai törpehörcsög

Fórum: 

Kedves Doktornő!

Már segített nekem korábban májbeteg cicámmal kapcsolatban, aki azóta teljesen jól van. Dzsungáriai törpehörcsögömet viszont tegnapelőtt reggelre holtan találtam. A kisállat 3 hónapja antibiotikumos majd rühösség elleni kezelést kapott, jobban lett, bár már akkor küzdött az életbenmaradásért. Roborálószert (vetri dmg) kapott rendszeresen, evett ivott. Nem volt rajta látható betegség nyoma, csak lassúbb volt, sokat pihent. Úgy két éves lehetett, normális élettartam-e ez? Párja akit vele ugyanonnan, egyidőben vettünk él és makkegészséges, külön voltak tartva, jó, tiszta és szerető körülmények között, minőségi tápot, friss zöldséget, gyümölcsöt, szárazkenyeret kaptak. Nem értem mi történhetett a kisállattal ilyen hirtelen. Nagyon megszerettem, fáj az elvesztése, nagyon szelíd volt,és kedves.Nem tudom, szerezzek-e be újat. Rossz, hogy ilyen rövid ideig élnek, melyik hörcsögfajta az, amelyiknek hosszabb a várható élettartama? Mit csináltam rosszul esetleg az elpusztult kisállat esetében? Sajnos nem neszezett, nem tudtam rajta segíteni. Csendben ment el...kihűlt kis teste ott volt a forgácson. Sajnos nem leesett a testhőmérséklet, a kisállat halott volt... :(
Várom és köszönöm válaszát.

Üdvözlettel:

Zeeb

Kedves Zeeb!

Nagyon sajnálom a höri elvesztése miatt, de feltehetően ez végelgyengülés miatt következett be. A 2 év az átlagos élettartamuk. Hosszabb életű rágcsáló a degu, vagy a csincsilla.

Részvéttel: Dr. Farkas Patrícia

Kedves Doktornő!

Köszönöm a részvétnyilvánítást-jól esett. Nekem bármelyik kiskedvenc elvesztése fájdalommal jár, legyen az hörcsög, kutya vagy macska.Számomra nincs olyan, hogy "az csak egy állat" ez idejét múlt és rosszindulatú lekicsinylő mentalitás, amibe sajnos nagyon gyakran ütközik a gyászoló gazdi.
Feltehetően igaza van, és a höri ideje valóban "lejárt", már az is kisebb csoda hogy a vírusos fertőzésből és a rühösségből felépült, és ez lemaradt az előző levelemből, de megbirkózott egy szemgyulladással is. Lehet a sok betegség is csak előbbre hozta az elkerülhetetlent. Én úgy érzem amit lehetett, megtettem érte, és az orvos is.
Nem engedte a család hogy eladjam a ketrecét és a felszerelését. Szerintem fogok kapni egyet a közelgő születésnapomra, ha így lesz, nagyon fogok örülni. És az ő rövid élettartamuk még inkább megtanított arra, hogy a kiskedvenccel töltött minden egyes nap olyan ajándék, amit értekelni kell, mert nem tudhatjuk mit hoz számukra a holnap.
Még egyszer köszönöm együttérzését, empátiáját.

Zeeb

Kedves Zeeb!

Nincs mit köszönnie. Remélem valóban örülhet majd egy új kis kedvencnek.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia