Jelenlegi hely

hörcsög

Fórum: 

Tisztelt Doktornő!

Van egy fiú hörcsögöm, aki most lesz 2 éves a jövő hónapban. Észrevettem a mai napon, hogy a széklete nem kis fekete bogyó, hanem inkább zöld színű. A kérdésem az lenne, hogy ez mitől lehet? illetve mit lehet tenni ilyen esetben?

Előre is köszönöm.

Kedves Dorka!

A legvalószínűbb, hogy váltás volt valamilyen takarmányban. a másik lehetőség, hogy elkapott egy bakteriális bélfertőzést. Ha étvágytalanná is válik, akkor menjenek el állatorvosukhoz.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia

Kedves Doktornő!

Hörcsög ügyben jelentkezem: az elpusztult kisállat helyett kaptam egy kis Roborovszkij hörcsögöt, most úgy 8 hetes lehet, recesszív tarka színű. Nagyon aktív, kedves kis apróság, szelídebb mint a dzsungáriai.A felfedezője keresztneveit kapta :) A neten ellentmondásos információk vannak a tartásról és az etetésről, így szeretném megkérdezni hogy lehet-e neki salátát kis mértékben adni vagy nem? Eddig hámozott almát és uborkát kapott próbaképpen, de nem ízlett neki, ahogy a répa sem. Kedvence a készen vett takarmány, abból is a kukoricaszem és a napraforgómag. Kap még száraz kiflit is. Bár állatkereskedésben vették, egészségesnek tűnik, mégis, mire kell ügyeljek a Roborovszkijnál, hiszen tudom hogy ők a legkisebbek, legsérülékenyebbek a hörcsögfajták közül.

Köszönöm szépen a választ.
Üdvözlettel:

zeeb

Kedves Zeeb!

Nem javaslom a saláta adását, mert nagyon sok mérgező anyagot tud a növény felhalmozni magában.
A Roborovszkij tartása sem tér el olyan különösen a többiektől. Érdemes heti 2-3 alkalommal multivitamint adni neki, például Complexamin pasztát.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia

Kedves Doktornő!

Köszönöm a választ, és a vitamin paszta ajánlását is, nem is tudtam, hogy létezik ilyen. Akkor salátát többet nem kapnak, a sajtot illetően is vannak kétségeim, bár a wiki is írja, hogy az állat sajtot is fogyaszt. Igaz ez? Még nem adtam neki.
Kicsit off, de akkor itt szeretném megkérdezni hogy mit adhatok görög teknőseimnek saláta helyett, ha az ilyen mérgező? Vagy nekik nem árt? Nyáron gyermekláncfüvet kapnak a gyümölcsből a reszelt almát eszik meg, a salátán kívül semilyen más zöldséget nem, sajnos. A készen kapható száraz teknőstáphoz hozzá se nyúltak. Öt illetve négy évesek, és még soha nem voltak betegek.
Köszönöm a választ.

zeeb

Kedves Zeeb!

Ehetnek a sajtos a nagyobb a fehérje igényük miatt.
A tekiknek jó valóban a pitypang levél, vagy télen annak helyettesítésére például a rukkola. Jó a tyúkhúr is. Általában a sárga és piros színű gyümölcsök, zöldségek kedvelt táplálékok. A paradicsom például, vagy a pitypang virága is nyugodtan választható, vagy a sárga kaliforniai paprika.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia

Kedves Doktornő!

Köszönöm a tanácsokat, a sajtot kipróbáljuk akkor. Köszönöm a teknősökre vonatkozó tanácsait,táplálék-tippjeit is, további jó munkát, szép tavaszt kívánok!

zeeb

Kedves zeeb!

nagyon szívesen!

Üdvözlettel. Dr. Farkas Patrícia

Még egyszer köszönöm! Mivel már sok kérdésben segített nekem, és mindig gyorsan, szeretnék segíteni én is, ha elfogadja. Látom, hogy a honlapnak még nincs angol verziója, ha ennek a n honlapnak vagy a rendelő honlapja angol változatának elkészítését jónak, hatékonynak tartja, szívesen megcsinálom a fordítást, ez a munkám. Ingyen természetesen, cserébe a tanácsokért,együttérzéséért a korábbi höri elvesztése kapcsán nagyon hálás vagyok.

Üdvözlettel:

zeeb

Kedves Zeeb!

köszönöm. Megfontolom az ajánlatát.

üdvözlettel: dr. Farkas Patrícia