Jelenlegi hely

Öreg kutyus elvesztése

Fórum: 

Kedves Doktornő!

Szeretném leírni a múlt hétvége rendkívül szomorú történetét. A véleményére lennék kíváncsi ezzel kapcsolatban. Nem bűnbakot keresünk, nem akarunk senkit semmivel vádolni, csak meg szeretnénk érteni, hogy mi történhetett.
Beni kutyánk március 15-én lett volna 12 éves. Nagy termetű, ónémet juhász kan kutyus volt. (tényleg igen nagy még a fajtájához képest is, kb. 60 kilós)
A hátsó lábait már nehezen mozgatta, nehezen állt föl, néha fölállásnál vissza is 'seggelt' picit és kicsit féloldalasan ment. De ettől eltekintve semmi baja nem volt. Jókedvű volt, evett, figyelt, üdvözölt,minden, ahogy kell. A lába -vagyis inkább a csípőízülete miatt nem szteroid gyulladáscsökkentőt kapott már hónapok óta, caropfren tartalmút, napi 2*felet.
Kb. egy hónapja volt egy rosszulléte, amikor az egész családra ráhozta a szívbajt, ugyanis két napig nem evett, nem mozgott és mintha egyáltalán nem is lett volna magánál. Aztán néhányszor hányt és 2 nap után olyan lett, mint előtte volt. Visszatért az étvágya, kedve, újra elkezdett mozogni, minden rendben volt.
Múlt héten kedden kihívtuk az állatorvost, aki pici kölyök kora óta kezelte, ismerte, hogy az éves szokásos oltást adja be neki. Kombinált oltást kapott a Beni és az orvos mondta, hogy ha nyüszög, fájlalja a lábát, akkor a gyógyszer adagoját emeljük föl neki 2*1-re. Ezen kívül féreghajtót is kapott. Szerdától kezdve megemeltük a kutyus gyógyszer adagját és kapta a féreghajtót is.
Szombaton délelőtt senki nem volt otthon a családban és amikor a húgom hazaért, a kutyát holtan találta. A szájából folyt a vér és bepisilt. Rettenetes volt.
Azóta is értetlenül állunk, nem tudjuk fölfogni.
A kérdésem az lenne, hogy a kutyus halálát okozhatta-e a megemelt gyógyszer adag+oltás+féreghajtó együttesen?
Vagy a múlt havi rosszulléte már komoly jel volt és azóta valami folyamat zajlott a szervezetében, amit a fájdalomcsillapító elnyomott?
Ez utóbbi azért lenne fura nekem, mert jó hangulatban volt végig a kutyus, evett-ivott, semmi, de semmi jelét nem mutatta annak, hogy valami nagy baj van.

Válaszát előre is köszönöm!
És még egyszer szeretném leszögezni, hogy csak a véleményét szeretném kérni ebben a dologban.

Üdvözlettel,
Krisztina

Kedves Krisztina!

Először is nagyon sajnálom Beni elvesztését. Amit biztosan állíthatok, hogy nem az oltás és a féreghajtó volt a hibás. Mivel a 2 napos rosszulléttel kapcsolatban nem volt kivizsgálás, így annak szerepéről a halálesetben nem tudok nyilatkozni. A megemelt fájdalomcsillapító azonban megviselhette a gyomor nyálkahártyáját, ami esetleg fekélyhez és a gyomorba történő elvérzéshez vezetve Beni halálát okozhatta. Nyilván erről biztosat csak boncolás mondhatna.
Az is lehet, hogy ettől teljesen független halálok volt. Ez csupán egy feltételezés.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia

Kedves Doktornő!

Válaszát nagyon köszönöm!

Üdvözlettel,
Krisztina

Kedves Krisztina!

Nincs mit köszönnie!

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia