Jelenlegi hely

Vemhes???

Fórum: 

Üdvözlöm!

Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz,hogy 8 hónapos Yorki kutyusom, 3x-os fedeztetés után még mindig "tüzel", vérzik. Ebben az esetben a vemhességet egyértelműen ki lehet zárni?
Válaszát előre is köszönöm!
Üdv: "lovely20"

Kedves Lovely20!

A fedezés után is fennmaradó tüzelés nagy valószínűséggel a megtermékenyülés sikertelenségét jelzi, de vigyázat, mert például terhes nőknél is lehet tapasztalni menstruáció jellegű vérzést, akár 2 hónapos megállapított terhesség után is. Ezzel azt szeretném mondani, hogy a biológiában minden lehetséges, de természetesen nagyobb az esély arra, hogy nincs megtapadt vemhesség.
Ez azonban nem lenne baj, mivel 8 hónaposan a kutyus túl fiatal még egy vemhesség. Általában azt mondhatjuk, hogy másfél éves kort szoktuk javasolni az első fedeztetéshez, mivel ekkor már a szuka befejezte a növekedést és csak a vehem építésével kell foglalkozni a szervezetének. Ilyen fiatalon megfogant vemhességnél sokkal gyakrabban tapasztalunk komplikációkat, például a kis méretű medence miatt képtelen megfialni a kutyus, vagy gyakoribbak a fájás gyenge szukák, és többször látunk magzatelhalást is, ami akár az anyakutyát is életveszélyes helyzetbe sodorhatja.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia