Jelenlegi hely

bernáthegyi fülbetegsége

Fórum: 

Tisztelt Doktor nő !
Rövidre fogom,de nagyon remélem tud nekünk segiteni.
Van egy bernáthegyi kutyusunk, most 7 éves, és évek óta küzd azzal,hogy a füle begyullad, begennyesedik,váladékozik,büdös, nyáron akár a legyek is beköphetik stb.
Voltunk már 4 állatorvosnál is vele, legutóbb már a műtét mellett döntöttünk és elvileg eltávolították a külső hallójáratot,amivel egy időre jobb lett neki, de most újra kezdődött minden. Végeztek baktérium vizsgálatot, aminek eredménye az lett,hogy 2 fajta baktérium található meg a fülében az egyik :Pseudomonas aeruginosa a másik Proteus mirabilis, megnézték melyik antibaktériumra érzékeny mindkettő egyszerre és lett két találat :Ciprofloxacin(Ciprobay) és Tobramycin(Brulamycin) igy irtak ki neki CIFRAN 500 MG KÉTSZER MÁSFÉL TABLETTA 7 NAPIG. EZ 21 DB 3 DOBOZ
EZENKÍVÜL BRULAMYCIN SZEMCSEPP 3 dobozzal. De sajnos csak kicsit használ, sokkal több kellene neki ebből a szemcseppből valami ugyanolyan hatoanyagu,csak nagyobb kiszerelésben, mert ez kicsi és amugy is 700 Ft minden doboz belőle, nm mintha sajnálnánk rá a pénzt,mert a műtétje is 30.000 Ft volt.
Kérem ha tud bármilyen megoldást rá,irja meg nekem.
Köszönöm.
Viszlát!

Kedves Feri!

Sajnos ezekkel a hatóanyagokkal én sem tudok mást javasolni, mint amit már használnak. Érdemes lehet esetleg hetente clorhexidines fülmosókkal átöblíteni a fület, ami segíthet ezeknek a baktériumoknak a visszaszorításában.

Üdvözlettel: dr. Farkas Patrícia