Jelenlegi hely

Vérszegény cica

Fórum: 

Segítséget, tanácsot szeretnék kérni: Van egy 8 éves autoimmun beteg sziámi cicánk. 5 éve, hogy rendszeresen kap kezelést, mert hol a szájfekély jelenik meg nála, hol nem eszik, hol valami más gond lép fel.
Medrollal szinten tartható volt, de még e mellett is megjelent a szájfekély időnként. Leukózisra negatív lett a tesztje.
Március elején megint rosszabbul lett, a Medrol le lett állítva, Sporimunt kapott, a laborja katasztrófális. A fehérvérsejtszám az egekben, a vörösvérsejtek és az egyéb ehhez kapcsolodó értékek pedig nagyon lent vannak, tehát nagyon-nagyon vérszegény és pusztulnak a vörösvérsejtjei.
A mostani kezelés Sporimun leállítva, ismét szteroid: Prednisolon és antibiotikum, mert a doktornő fertőzésre gondol. Enni eszik a Prednisolon miatt, de nagyon kis bágyadt, látszik hogy nagyon hagyja el az ereje, a kontroll labornál (múlt szerda) már a fehérvérsejtszám valamennyit javult, lement egy kicsit, de a vörösvérsejtek nem javulnak.
Az antibiotikumnak a gyulladásra kellene majd hatni, mert a nyirokcsomói, a szája, torka mindene gyulladt, de mitől fognak a vörösvérsejtek emelkedni, mi lesz ha kritikus szintre csökken és már a kis agya, szervei sem fognak ezáltal oxigént kapni. Szerdán megyünk újabb vérvételre és ha nincs javulás, akkor más antibiotikumot kap, de én aggódom, hogy nagyon megy az idő és elveszítjük őt.
Segítséget szeretnék kérni, hogy milyen homeopatias szert adhatnánk neki, hogy a vörösvérsejt termelődés meginduljon nála, vagy legalább ne csökkenjen tovább.
Nagyon köszönöm előre is:

Tünde

Kedves Tünde!

B12 vitamint és vas készítményeket javasolnék adni a cicusnak. Azt tudni kell azonban, hogy a vas beépüléséhez legalább 3 hét szükséges és nagyjából akkor várható, hogy a vérképében a vörösvérsejtszám is emelkedni fog.
Az orvosuknak mi a véleménye a cica Masivet-es kezeléséről?

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia