Jelenlegi hely

KECSKE

Fórum: 

nem kérődzik a kecském

Kedves Csevego!

Az baj. Megpróbálhat adni neki Silikelt, illetve javaslom, hívja ki állatorvosát.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia

Nem eszik es vizet is alig iszik, a kecskem. Ha valaki tud valamit hogy mi e tehendo kerem segitsen. Koszonom

Kedves Fero!

Ki kell hívni az állatorvosukat, mert gyógyszeres kezelésre lesz szükség. Ezt otthoni praktikákkal nem valószínű, hogy megoldhatják.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia

Tisztelt Doktornő!
Kecskémmel kapcsolatban kérném segítségét.
Télen vettem egy anyakecskét, vemhesen. Az ellés rendben zajlott, már hetekkel előre felduzzadt a tőgye, rengeteg tejet vártunk ( előző gazdája azt mondta nagyon jó tejes volt). iker gidák lettek, de sajnos történt egy kis baj, a picik "megszöktek", és a lovaim alá kerültek. Az egyiknek semmi baja nem lett, a másik viszont elpusztult. Az anya teje nem indult el rendesen, arra fogtuk, hogy sokkos állapotba került attól, hogy a picik "leléptek". Közben eltelt 3 hét, a gidát szoptattam napi 2-szer a többi mamakecskével, már eszeget is, kicsit kisebb a többi vele egyidősnél, de talán minden rendben vele... De a mama egyre kedvetlenebb lett, már a takarmány sem nagyon kell neki, és nagyon hasmenéses. Ha kiengedem legel, de a széna nem nagyon kell neki. Ami még furcsa, hogy úgy látom a pofája be van dagadva... Valahogy olyan nagynak tűnik az egész feje, de lehet, hogy csak képzelgek... Nem tudom kérődzik-e, nem igazán látom, de a többieknél sem nagyon, max ha pihengetnek elfekszenek, ez meg nem igazán fekszik le sem, csak áll olyan egykedvűen. Ma mértem neki lázat, 39,4-et mutat a hőmérő.
Fogalmam sincs mi okozhatja, mi történhetett vele! Beszéltem már állatorvossal is, holnap megnézi, de pár éve volt már kecském, és az a tapasztalatom, hiába hívtam orvost, nem nagyon volt ötlete mitől lehet beteg. ( sajnos nem igazán szereti a kecskét, szerinte " a kecske egy rosszindulatú állat, ha el akar pusztulni, el is fog") Szóval nem vagyok biztos benne, hogy nagy segítségemre lesz! Kérem, ha esetleg van ötlete mi okozza kérem írja meg!
Köszönettel:
Szabina

Kedves Szabina!

Én úgy vélem tályog van a kecske állkapcsán amit fel kellene nyitni, kitisztítani és antibiotikumot kellene kapnia. Ez magyarázza, hogy miért nem akar szénázni hiszen azt meg kell rágni és az fájdalmas lehet. Mindenképpen állatorvosi ellátásra van szüksége.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia

Nyulszőrt evett a kecském még csak négy hónapos és a nyulaknál van bent lehet baja tőle a ketrec alol válogatja a nyulnak adott elemózsiát és mivel most ellett az anyanyúl és meleg van kitakaróznak a kicsik és esett a földre szőr?

Kedves Feri!

Feltehetően nem lesz baja, de meg kellene akadályozni, hogy ez újra megtörténjen.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia