Jelenlegi hely

németjuhász

Fórum: 

Sziasztok!
Egy 5 éves németjuhász kutyám van és egy napról a másikra el kezdte húzni a hátsó két lábát hívtunk hozzá állatorvost adott neki szurit meg fájdalo. csillapítot.Ettől jobban lett, de a második nap vagyis ma rosszabbul van már alig bír járni es maga alá pisilt szegény, szed csonterősítőt illetve ka fájdalom csillapítót de nem tudom mi lesz vele. Szombaton jön ismét az állatorvos és ki derül. Esetleg valakinek valami tanács? Nagyon szeretem a kutyám és nem szeretném elveszíteni kérem valaki segítsen!
Köszönöm, Zsanett!

Bocsánat a tegeződést javítom
Tisztelt Dr. Nő

Kedves Zsanett!

A kutyusnak gerincsérve lehet esetleg cauda eqiuna szindrómája. El kell vinni röntgenre, gerinc festésre, hogy egyértelmű legyen a diagnózis és a ha lehet akkor érdemes operáltatni. 5 évesen még fiatal, hogy ilyen súlyos betegsége legyen, viszont jobb esélyei vannak egy műtét során.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia

Tisztelt Dr. Farkas Patrícia Éva!
Elvittem a kutyusom röntgenre és kimuttak nála egy cauda equina szindrómát amit Őn is jósolt. Most a nyíregyházi Állatkorházban van és kap szteroidos kezelést Péntekig és azt mondták, ha nem reagál rá nem biztos, hogy érdemes megműteni. Őn mit tanácsol nagyon kétségbe vagyok esve, mert nagyon imádom a kutyámat és mindent meg tennék érte. Kérem segítsen nekem.
Nagyon szépen köszönöm!
Üdvözlettel: Tardi Zsanett

Kedves Zsanett!

Ha nem reagál akkor én a műtéttel kapcsolatban javasolnám, hogy kérjen másik szakvéleményt is, például Budapesten az egyetem, dr. Diószegi Zoltántól.

Üdvözlettel. Dr. Farkas Patrícia

Tisztelt Dr. Nő!!
A segítséget szerentem kérni , van egy 10 éves jack russel terrier kislány kutyusom , 1 hete a bal lábára lebenulva es szellemileg is nagymértékben rossz allpotban találtam rá haza érve , voltunk orvosnál gerinc röntgen negatív volt, 2 napig infuziot , Solu-medrolt, quamatelt, b1 vitamint kapott, sikerült pénteken elvinni ct-re ami szinten negatív lett, akut bal hátsó végtag bénultsága van , a diagnózis gerincvelő infarktus alapos gyanúja , azóta eltelt 6 nap a szellemi szintje fokozatosan visszatért a lába is fokozatosan javul milgamma vitamint kap es rheumocam fájdalom csillapitot is, es tornáztatni kell ,de vannak problémák es nem tudom minek tehető be az orvosok is tanácstalanul állnak e felett, nehezen szinte hashajtoval (ricinus olaj ) tud csak kakilni ingere van de nem tudja kinyomni, folyamatosan liheg, es amikor lefekszik az oldalára kis mértékű ideg rangatozasa van ami a hasán lábain es a fejen észlelhető, 2 napja faj a far része maszirozni se tudom , sirva kell fel ha éppen nem vagyok gyors hogy segítsek neki , a kérdésem az lenne mit adhatnak neki hogy javítsak az állapotán ,vettem ginkgo bilobat adhatok e neki es milyen adagban, vagy mit tehetk mit vegyek ?? Nagyon koszonom elore is a válaszát segítséget

Kedves Edi!

Úgy gondolom kisugárzó fájdalomtól lehetséges, hogy nem bírja végig kinyomni a székletet. A már kapott Rheumocam tabletta adagjának emelését javasolnám, természetesen úgy, hogy konzultáljanak erről állatorvosukkal is.
A ginko bilobat nyugodtan adagolhat neki nincsen semmi ellenjavallata a már szedett gyógyszerekkel. Emellett én azt javasolnám, hogy legyenek minél türelmesebbek. A hasonló sérülések, betegségek mindig lassan gyógyulnak, de fokozatosan rendbe jöhetnek és nyomtalanul gyógyulhatnak.

üdvözlettel: dr. Farkas Patrícia