Jelenlegi hely

kutya fejrángás

Fórum: 

Tisztelt Doktornő!

Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy a 10,5 éves spániel szuka kutyámmal már a héten másodszor fordul elő, hogy a feje rángatòzik. Kedden az orvos magnéziumot ìrt fel a kutyának, azòta szedi, de most ma reggel (csütörtök) ùjra előjött ez a rángás. Nagyon rémisztő, látom, hogy a kutyust is zavarja, ilyenkor megrázza magát, akkor abbamarad, de később ùjra elkezdődik. Őn szerint mi lehet ez? Olvastam néhány fòrumon, hogy a B1 vitamint kellene megpròbálni. Az evéssel nincs gond, a kutyusnak jò az érvágya, sétálni is ugyan úgy szeret. Várom javaslatát! Válaszát előre is köszönöm.

Kedves Zso!

Idegrendszeri tüneteknél valóban érdemes elkezdeni a B1 vitamin szedését, mivel ez minden idegműködéshez szükséges. Javasolnék egy vérvizsgálatot is, ami megmutathatja, hogy milyen állapotban vannak a belső szervek. Ez azért fontos, mert például egy májelégtelenségnél is lehet idegrendszeri tünet. A tünetek persze lehetnek egy kezdődő epilepszia jelei. Annak már komolyabb gyógyszerezése is lehet, de a B1 vitamin legtöbbször teljesen tünetmentessé teheti a kutyusokat.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia

Tisztelt Doktornő!

15 éves keverék kutyám másfél hete epilepsziás rohamot kapott, majd pontosan egy hét múlva egy kisebbet. Állatorvossal konzultáltam, ő állapította meg...a korára való tekintettel nem zárta ki az agytumor lehetőségét sem. A roham után egy órával már az imbolygó járás is megszűnt mind a két alakalommal, utána tünetmentes volt. Sajnos őt nem igazán lehet megvizsgálni, ilyen módon mit tudok tenni, milyen gyógyszert, kezelést lehet nála alkalmazni? Sajnos anyagi lehetőségeim nincsenek, mivel munkanélküli vagyok. Üdvözlettel: Pavlov

Kedves Pavlov!

Adagolhat a kutyusnak B1 vitamint, amit emberi patikában megvásárolhat. Ezt minden nap szedheti a kutyus és enyhe esetben teljesen tünetmentessé válhat. Súlyosbodó rohamoknál írathat ki állatorvossal Sevenal tablettát a rohamok elkerülésére.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia

Nagyon szépen köszönöm a válaszát...a B1 vitaminból melyik dózist adhatom neki? A gyógysztárban 10-20 mg-os kapható, gyógyövényboltokban pedig 100-200 mg-os is található. Köszönöm szépen az ismételt válaszát!

Kedves Pavlov!

A 100 mg-os változatból fél szemet adjanak a kutyusnak.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia

Kedves Doktornő!

Totó szedi a Sevenalt és a B1 vitamint. A kutyus 25 kg körül van kétszer negyed Sevenalt kap és az Ön által javasolt B1 vitamin mennyiséget. A kutyus teljesen be van kómálva, egész nap alszik, alig reagál, tántorog stb. Érdeklődnék, hogy ez csak néhány napig fog így tartani...esetleg a kutya szervezetének hozzá kell szokni a gyógyszerekhez? Üdvözlettel: Pavlov

Kiegészíteném a tegnap esti írtakat....esetleg csökkentsem le a kutya adagját negyed szem Sevenalra, vagy más gyógyszerre kellene áttérni?

Kedves Pavlov!

A Sevenal adagján lehet csökkenteni, de ezt mindenképpen meg kell beszélni kezelő orvosukkal is. Önkényesen az ő tudta nélkül ne változtassanak.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia