Jelenlegi hely

nyáladzás

Fórum: 

Tisztelt Doktornő!

A tegnapi napon történt a cicám (ivartalanított kandúr) és egy másik kandúr között egy kis viaskodás. Hallottam a szobámból a nagy nyávogást, kimentem megnézni őket és elfutottak. Kb. utána 10-15 perccel merészkedett haza a cicám. Olyan letörtnek láttam, a bal mellső lábánál oldalt egy karmolás volt, vérzett is kicsit, körülötte nyálas volt a szőre, a farka eltörött picit. Az utóbbit abból észleltem, hogy ahogy a kezem végig húztam rajta, felnyávogott és érezni lehetett, hogy nem egyenletes. Este megetettem, úgy reagált a kaját meglátva, ahogy szokott.
A mai nap még letörtebben jött haza délután. Nem tudom hogyan írjam le, de úgy látszik rajta, hogy nincs minden rendben (a szemén leginkább). Jelenleg a farkát is húzza kicsit, mert gondolom csak fájhat neki. Figyelmes lettem rajta egy dologra, a szájából ilyen nyákszerű nyál folyik, és ahogy a száját is kinyitottam ott is ilyen nyúlós volt, nem is tudom..az ilyen technocol ragasztóhoz hasonlítanám az állagát, de nem olyan ragadós. Úgy gondoltam megetetem, hátha jobb lett, a reakciója a kajára a szokásos volt, jól evett. Ez volt olyan fél 2 körül, azóta is folyamatosan alszik, bágyadt, a nyálfolyás folyamatos. Ez egyébként úgy nyílvánul meg, hogy a szájában meggyűlik és egy idő után ki-ki csurran. Nagyon aggódok miatta!
Elnézést, hogy ilyen hosszú lett, csak úgy gondoltam ez mind fontos információ, mert lehet épp a másik kandúr hordozott valamit, vagy épp a konzervtől, bár sűrűn kap ilyet, és még ilyen soha nem fordult elő.

Előre is nagyon köszönöm a válaszát!!

Üdvözlettel, Évi

Kedves Évi!

A legjobb az lenne, ha elvinné a cicát állatorvoshoz. A sérülései miatt feltétlenül kell fájdalomcsillapítás, de valószínűleg a sebek fertőtlenítését követően szükség lenne antibiotikum kúrára is.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia