Jelenlegi hely

Rossz étkű fél éves Havanese..

Sibeatz képe
Fórum: 

Van egy fél éves Havanese kiskutyám. A kedve jó, inni iszik, szóval igazán semmi baja nincs azon kívül, hogy nagyon rossz evő! Rengeteg ételt megpróbáltunk már nála, nedves táp, konzerv, minden amit csak el lehet képzelni.....Van amit kihány, bár az mostanság nem gyakori, ám ami aggasztóbb számára az az, hogy nem akar enni!! A kutyusnak még napi 3x adunk enni, de csak beleszagol az ételbe, és kb. ennyi! Kezd zavaró lenni, és elég nagy hétköznapi problémává nőtte ki magát ez az otthonunkban, hisz még nem lehet mondani rá, hogy sovány, de ha így folytatja az lesz! Az a baj, hogy az egyetlen étel amit jelenleg hajlandó megenni, az a virsli és a kenyér.....csak az a baj hogy ebbe a tápanyag az 0.....Valaki tudna nekem segíteni, hogy most mi lenne a teendő?

Kedves Sibeatz!

Sajnos ahogy gyerekeknél is, úgy kutyusoknál is előfordul, hogy rossz étvágyúak, vagy gyakrabban válogatósak. A virsli-kenyér párosítás valóban nem a legmegfelelőbb. Ilyen táplálkozás mellett alapvetően ajánlott volna, hogy a kutyus rendszeresen szedjen multivitamin készítményeket, így a szervezet legalább a minőségi éhezés egy részétől megmenekülne. Valószínűleg próbálták már, de azért leírom, hogy a házi kosztot keverhetik a tápokkal, hátha úgy kívánatosabb a kutyusnak. Fura megoldás lehet, de sok kutyus előnyben részesíti a macskatápokat, mivel azok jobban fűszerezettek, mint a kutyatápok, így jobban is ízlenek.
Emellett azt javaslom, hogy próbáljanak ki étvágyjavító készítményeket. Létezik kutyusok számára is készített Béres csepp, ami ilyen étvágyjavító hatású. Kilónként egy cseppet kell naponta adagolni a kutyus szájában.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia