Jelenlegi hely

Hasmenés

Fórum: 

Tisztelt Doktornő!

13 éves,kistermetű keverék kutyusunknak több hónapja hasmenése van. 3 éve anyósomék gondozzák,mert külföldön dolgozunk. Hívtak hozzá már állatorvost is (vitamin injectiót adott és diétát javasolt),de állapota nem javult. Jelenleg napi 2X tésztát és húspépet kap,vettek neki Imodium tablattát is.Sajnos tiszta csirkehusival nem tudját etetni-anyagi okok miatt. Az étvágya kimondottan jó.Mit tehetnénk a hasmenés megállításáért még?

Előre is köszönöm a válaszát!

Kedves Pintyoe!

A székletből lehet mintát venni és azt laboratóriumi vizsgálatra küldeni. Ebből baktérium tenyésztést, majd rezisztencia vizsgálatot végezhetnek és így célzott antibiotikum kúra választható. Azt javaslom, hogy ilyen vizsgálati úton folytassák a kezelést.

üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia

Üdvözlöm Doktornő!
2 éves Foxi keverék kutyusom van,és a problémam az hogy hétfő este óta megy a hasa, már harmadik napja! A kedve ugyanolyan mint mindig! Tudna ajánlani valamit ami segít neki? Vagy mindenképpen vigyem orvoshoz? Köszönöm válaszát
Üdvözlet :Fruzsina

Kedves Fruzsina!

Mivel hosszú ideje tart a hasmenés én azt javaslom, hogy menjenek el állatorvoshoz. Otthon adhatnak a kutyusnak probiotikumot, amit állatpatikában vény nélkül megvehetnek. Emellett adhatnak diétás tápot a kutyusnak. Ilyet is vehetnek állatpatikában vény nélkül.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia