Jelenlegi hely

Szőrhullás

Fórum: 

Tisztel Doktornő!

Van egy 11 hónapos kan kaukázusi juhászkutyám ( 60 kg, 75 cm) és két héttel ezelőtt elkezdett nagyon erősen vedleni. Először azt hittem, hogy ez normális a nagy melegben. Aztán egyik napról a másikra csomókban tűnt el a szőr a hátáról és az oldaláról a teste hátsó felén. Kis apró piros foltok is megjelentek. Rühességre gyanakodtam, ezért a patikában vásároltam egy stronghold nevű szert, illetve federol olajat a sebekre. Már eltelt egy hét, de a szőrhullás még mindig tart és vakaródzás is bár kissé enyhült. Két-három napja pedig már a hasán is megjelentek a foltok és már ott is csomókban hull a szőr.
Lehetséges, hogy nem is rühes, hanem más bőrproblémája van vagy csak a nagy forróság miatt van (mivel több rétegű és nagyon dús hosszú a szőre)?
Válaszát köszönöm!

Tisztelettel:
Horváth Nikolett

Kedves Nikolett!

Lehetséges, hogy nem rühes, vagy, hogy nem volt elég a kezelés. Mindenképpen vigye orvoshoz, hogy megvizsgálhassák, illetve vehessenek egy bőrkaparékot, amit laborvizsgálatra küldhetnek és az eredmények fényében célzottan kezelhetnek.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia

Tisztelt Doktornő!

Köszönöm a válaszát. Visszagondolva a tünetek megjelenése nagyjából akkorra tehető, amikor új bolhanyakörvet kapott, amit tegnap le is vettem róla. Ez után a viszketés szinte varázsütésre megszűnt. Lehetséges, hogy allergiás volt rá, de mindenképpen elviszem állatorvoshoz a hétvégén.

Tisztelettel:Horváth Nikolett

Kedves Nikolett!

természetesen lehet, hogy allergiás volt.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia