Jelenlegi hely

Rolly, 11 éves spánielünk elment

Fórum: 

Üdvözlöm. Múlt héten meghalt 11 éves spánielünk,azóta nem térünk magunkhoz.
A halált,elmúlást elfogadjuk,de a körülmények miatt nem nyugszunk,barátnőm folyton sír. Boncolás nem volt,gyorsan eltemettük a kertben.
Két hete kezdődött,köhögött evés és ivás után,gyorsan, szaporán vette a levegőt,szuszogott. Az állatorvos tüdőröntgent javasolt bódításban,akkor már a fogkőveit is leszedi-ajánlotta.
A röntgen alapján tüdődaganatra gyanakodott a sok folt miatt,de nem erősítette ezt meg 100 százalékosan. A bódítás után felébredt a kutyus-Rolly, de nem volt már a régi.
Reggel még jó formában volt,jókedvű volt.
Az állatorvostól hazaértünk, alig mozgott,csak állt vagy feküdt,nem pisilt,pedig vízhajtót kapott, késöbb pici párizsit evett-az utolsó 1 hétben alig evett/csak a kenőmájast ette meg/
Csak 1,5 órára hagytuk magára. Sajnos. Mire hazaértem,már nem élt. Konyhában feküdt hasán bepisilve,nyelve oldalt kint,feje egy nagy tócsa vérben.
Nem értjük mi történhetett,lelkiismeretfurdalásunk van.
Visszahozni már nem tudjuk,nem akarom az állatorvost hibáztatni, bántani,biztosan mindent megtett,de egy öreg,beteg kutyát bódítgatni,
miért volt olyan fontos a fogkőlevétel az utolsó napján,nem értem...Mit jelent az,hogy fel kellene lobbantani a betegséget...?-ezt tanácsolta.
Infúziót kötött be neki,a következőket kapta: Domitor, Alvegesic, Antisedan, Propofol, Diuren,Catosal inj.
Mitől,honnan folyhatott ki az a sok vér ,tüdőből,gyomorból? Gyorsan megfulladhatott?
Tudjuk,hogy csak a boncolás alapján lehet biztosat mondani,de kérem válaszoljon nekünk,mit gondol. Nagyon köszönjük.
spekike@gmail.com

Kedves Spekike!

Először is fogadják részvétemet Rolly halála miatt.
A kolléga által alkalmazott altatás a lehető legkíméletesebb volt és szerintem ez nincs közvetlen összefüggésben a halálával.
Ahogy ön is írta boncolás adhat biztos választ így én csak egy gyanút vethetek fel. Nekem leginkább szívférgesség gyanúja merül fel. Ebből adódó szívelégtelenség, illetve embólia, mint halálok. Nem valószínű, hogy bárki is meg tudta volna menteni Rolly életét.

Részvéttel: Dr. Farkas Patrícia

köszönöm szépen gyors és picit megnyugtató válaszát

Kedves Spekike!

Nagyon szívesen!

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia