Jelenlegi hely

Baromfi

Fórum: 

Jó napot!
Érdeklődni szeretnék hogy napos,hetes csibe vakcinázásra milyen készítményt tudna ajánlani,és melyik technológiát tetszik ajánlani a keltetőben való vakcinázás leitatásos vagy az oltásos technológiát, de legfőképp hogy milyen készítmények léteznek erre a célra amelyek be is szerezhetőek? Válaszát előre is köszönöm!!

Kedves Viktor!

Vakcinájától függ a beadás, de a legtöbbször itatásos módszer szokott lenni. A Cevac Gumbo L és a Marek betegség elleni vakcinákat mindenképpen adni kell. Vénykötelesek a vakcinák, ezért állatorvosukat feltétlenül fel kell keresni.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia

Kedves Dr.Farkas Patricia Éva!
A fiatal jércéimen,amelyek már tolnak is, illetve a fiatal csirkeállományon a tollakon apró szürke vagy vörös bogarakat fedeztem fel.Az ólak falain is találtam nagy mennyiségben, de olyan aprók, hogy csak szemüveggel látom őket.
Arra kérek tanácsot, mivel kezeljem a fiatal jércéket amelyek tojnak, illetve a csirkéket, valamint a falakat.Az állatorvos azt mondta pusztítsam el az állományt,mert nem lehet kiirtani, csak ez a módszer vezet célra. Most fogtak hozzá tojni,sajnálom elpusztítani őket.Tényleg ez a megoldás?Ha lehet kezelni őket,akkor a tojást meddig nem lehet fogyasztani?
Tisztelettel:Takács Jánosné

Kedves Takácsné!

A madarakra használjon Ecocid-ot a környezetre pedig Neostomosan oldatot és persze teljes alomcsere szükséges.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia