Jelenlegi hely

Lábnyalogatás

Fórum: 

Kedves Doktornő!

Van egy 7 év körüli szaporítótól mentett mamakutyusom, francia bulldog keverék. Őt világ életében kint tartották, istállóban, ólakban, betonólban. Nálunk az első évben kint lakott, mivel nem akart bejönni, félt, aztán albérletbe költöztünk, ahol bent lakik lakásban. Amíg kint volt, akkor is észrevettem, hogy időszakonként erősebben, néhol gyengébben de narancssárga/rózsaszín az amúy fehér lábfeje, leginkább a két mellső mancsán, de mindenhol. Amióta lakáskutya, tudom, hogy azért van, mert nyalogatja. Seb, pukli soha nem volt. Krónikus hallójáratszűkülete is van, azt folyamatos tisztítással kezeljük, műteni még a doki szerint nem kell. Télen pedig novembertől márciusig foltokban hiányzik a szőre, először sebes, pörkös, majd kihullik és foltos lesz. Márciusban mindig helyrejön...erre a bőrkaparék teszt sem adott választ. Ivartalan, szuka, két sérvműtétje volt amióta nálunk van. Ezt azért mondtam el, mert így teljes a kép.

A kérdésem, hogy ez a lábnyalogatás pontosan mi lehet? Leginkább este csinálja, éjjel. Ő éjjel eszik (amikor mi már elaludtunk, előbb nem hajlandó). Eddig tápot evett, két hete pont a folyamatos fülvakarás és nyalogatás miatt nyersre (barf) váltottunk, kacsát kap elsősorban zöldségekkel, kefírrel, tojást heti kétszer.

Ő egy félős, stresszes kutya alapvetően, erre tudok gondolni illetve allergiára. Mit adhatnék neki, hogy kiderüljön mi ez? Az orvosunk semmi okosat nem mondott, szerinte lehet egy kényszeres viselkedés is, illetve étel/pollen allergia. Mit gondol? Barfosok körében a csalán elterjedt allergia ellen, szorongásra a citromfű például. Ártani nem akarok neki...

Tisztelettel:

Fani

Még annyi, hogy ő kint picit aktívabb volt, a házát folyamatosan lerombolta, széttépte, sokat ásott. Lakásban egész nap alszik, de sétálni szívesen jön le. Hátha ez fontos:)

Kedves Fani!

Leginkább allergia a gyanús. Én azt javasolnám, hogy az érintett területeken próbálják ki a Cortavance sprayt, ami helyi gyulladáscsökkentő hatású szer. Enyhe allergiánál nem kellene egész testre ható szteroidokat szedni, hanem ezekkel a helyi hatású szerekkel lehet enyhíteni, illetve megszüntetni a tüneteket.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia

Kedves Doktornő!

Mi a különbség a Cortizeme krém és í Cortavance spray között? Melyik jobb? Azt olvastam, hogy a krémet 2 hétig lehet használni ez a szteroid miatt van? A spray az nem szívódik fel a szervezetben csak a bőrön? Kiskutyámnak a bőrbiopszia atópiás dermatitiszt mutat, amire Allermil samponnal kell fürdetni valamit a cortizeme krémmel kenni. (ezt csak két hétig lehet, ez van a leírásában) Szteroidot (szuriban)nem igazán szeretném, ha kapna. A Doktornő ilyen esetben mit használ erre?
Köszönöm a válaszát!
Üdvözlettel: Maruszja

Kedves Maruszja!

A Coprtavance csak bórben ható szteroid tartalmú spray, ami nem terheli az állat mellékveséjét és máját. A cortizeme antibiotikumot is tartalmaz ez a különbség, így használható fertőzéses bőrgyulladásban is.

Üdvözlettel. Dr. Farkas Patrícia