Jelenlegi hely

Kutya nem alszik

Fórum: 

Kedves Doktor nő! Olvastam a fórumon hasonló problémáról, a kutyusom (6éves, ivartalanított, sharpei kan) nem alszik. Éjszaka fel alá járkál, liheg (ha nincs meleg akkor is). Idegesnek tűnik, bár csóválja a farkát. Feljön az ágyra, de egy perc után lemegy, és ezt csinálja egész éjszaka. Képtelenség tőle aludni. Vannak időszakok, hogy csak két havonta jön rá 1-1 éjszaka, de most egy hete ezt csinálja. Pár perceket alszok mert rögtön felkelt. Ha nem figyelek rá akkor piszkál a mancsával. Imádom a kutyám, de néha már ehhez nincs türelmem. Fogalmam sincs mi baja lehet. Egészséges kutyus amúgy, az étvágyával mincs baj. Kaptunk az állatorvostól nyugtató pasztát, mert semmilyen homeopátiás szer nem használt, de a pasztát sem adhatom neki minden nap. Nagyon nehezen viselem már. Van valami ötlete mit tehetnék? Vagy mi ennek az oka? Lehet köze a szeperációs szorongáshoz?

Kedves Zita!

Véleményem szerint kezdődő epilepsziát tapasztal a kutyusnál. Ha ez csak ritkán fordul elő, akkor folyamatos gyógyszerezést nem javasolnék, csak az adott időszakban esetleg az emberi Frontin tablettát. A legkisebb dózisból 1/4 szemet. Epilepsziás rohamot rengeteg dolog kiválthat, például frontváltozások, nyomásváltozások.

Üdvözlettel. dr. Farkas Patrícia

Köszönöm válaszát. Az epilepsziás roham nem feltétlenül jár görcsös rohammal? Vigyem orvoshoz, hogy alaposan kivizsgálják?

Kedves Zita!

Nem feltétlenül van görcsroham. Kis rohamok esetében például nincs. Javasolt lehet egy kivizsgálás.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia

Kedves Doktornő! Elvittük kivizsgálásra, azt mondták, hogy a kutyus egészséges, viszont augusztus óta egy éjszakát sem alszik végig. Mostmár nem csak időszakos nála ez a viselkedés, hanem minden éjszakát ezzel töltünk. Az állatorvosunk azt mondta, hogy ő még ilyet nem hallott, hogy egy kutya ezt csinálja minden éjszaka. Adott valeriánát, de semmit sem érünk vele. Hiába sétálunk este, feljövünk kb egy órát alszik, mire mi is aludnánk felkel liheg, járkál, piszkál.. frontint adunk neki, attól alszik, de az sem mindig használ. Nem tudom mit csináljak vele :(

Kedves Zita!

Egyelőre nekem sincs más javaslatom, mint az esti Frontin, esetleg átállítani Sevenal tablettára.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia

Kedves Doktornő!
Kiskutyánk először fog repülni (kb. 4 órás út) velünk együtt az utastérben hordozó táskában. 8 kg,4 éves keverék kiskutya. Általában nagyon nyugodt, alakalmazkodó, autózást kedvelő, nem hangoskodó, de a nagy zajoktól félő kutyus. Érdemes-e , szabad-e bármilyen nyugtatót(pl. Frontin 0,25 mg) adni neki az utazás előtt, és milyen mennyiségben? Köszönettel várom javaslatát.

Kedves Analógia!

Ha egyébként a kutyus nyugodtan tűri az utazást, akkor nem kell feltétlenül erős nyugtatót használni. Én csupán a gyógynövényes állatgyógyászati termékeket javasolnám, melyeket vény nélkül megvásárolhat állatpatikában.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia