Jelenlegi hely

Kérdés

Fórum: 

2000-ben született egy Chow-chow - Németjuhász keverék kutyánk (amelynek a nyelve foltos és lila, a farka felkunkorodik).
A túl jó idő beálltával furcsa viselkedésre lettünk figyelmesek.
A nőstény kutyánk az udvaron ide-oda "sétált" ( vagy inkább bolyongott?!) és erőteljesen lihegett. Már ez is szokatlan volt, de nem gondoltunk rá, hogy ez valaminek az előjele lehet, mert este (-szokása szerint-) evett és ivott.
Az igazi probléma múlt héten kedden (2015.08.04.) kezdődött. Amikor is elkezdett
hányni, maga alá pisilni és nem bírt felkelni. Rá következő nap szerdán (08.05) délelőtt kihívtuk hozzá az állatorvost (-Dr.Farkas Attilát-),aki mint máskor, most is adott neki vitamin-,porcerősítő-,és fájdalom csillapító injekciót és az ízületére tablettát. Láza nem volt és a szívférgesség elleni teszt is negatívnak bizonyult.
A baj az hogy, továbbra is fennállnak a mozgáskoordinációs zavarok.

A gyógyszer (Karsivan 50, Contramal 50) hatására, amit kedden (08.11.)kaptunk az orvostól a kutyusunk felállt és az alábbi szakaszai voltak:
1. Felállt és ment kb. 2-5 métert tünetmentesen, sőt felment a lépcsőn is(!)
2. Egy bizonyos "táv" után pedig megáll, leszegi a fejét teljesen a földig. Ha tovább akar menni a fejét teljes erőből le-fől lóbálja és közben erőteljesen liheg. AGGASZTÓ AZ, HOGY AZ ÚGYMOND LÓBÁLÁS, "BÓLOGATÁS"-KOR HA NEM FOGNÁNK MEG A FEJÉT, TELJES ERŐBŐL BEVERNÉ A BETONBA.
A hétvégén (08.08-09.) "eszegetett" és ivott. A héten (08.10-13.) szinte alig evett, ívása egy fokkal jobb. Széklete normál volt, vizeletürítéskor feláll és "kimegy". A tekintete értelmes, bár a környezetére közönyös.

Kedves Doktornő a tanácsát szeretnénk kérni, hogy milyen tünetek állhatnak a háttérben és melyek azok a lépések amit szeretett kutyánk gyógyulása érdekében tegyünk meg?

Köszönettel: Szilágyi Nikolett

Szeged, 2015. augusztus 13.

Kedves Nikolett4

Úgy vélem agyvérzés, esetleg daganat kialakulása miatt viselkedhet így a kutyus. Érdemes lenne megpróbálni szteroidot adni, hátha segít egy esetleges agyvérzés felszívódásában. Emellett B1 vitamint adhatnak neki az idegrendszeri tünetek mérséklésére. Sajnos ilyen korban elég sok lehetséges, rossz kórjóslatú dolog előfordulhat. Röntgen felvétel készítését javasolnám.

Üdvözlettel: dr. Farkas Patrícia