Jelenlegi hely

Gennyes duzzanat kutyánál

Fórum: 

Tisztelt Doktornő!
Foxi jellegű, keverék kan kutyánk 9.éves. Étvágya jó,élénk,ugat,játszik, mozog az udvaron (nem jár el, azaz nem párosodik). Az utóbbi napokban a végbele alatt - nem rajta - nőtt egy kb. felnőtt hüvelykujj köröm nagyságú duzzanat,melyet 4 napja az állatorvos megmetszett,kitakarította,s említette hogy sajnos a gennyen kívül némi lágy szövet is volt a duzzanatban. A doktor lát még a végbél környezetében egy-két -még éretlen - kezdeményt, melyeket véleménye szerint még nem kell háborgatni. A metszés helye Betadinos mosogatással meggyógyult. A doktor szerint a tünetek genitális jellegűek, melyet megelőzni főleg az ivartalanítással lehetne.
Ez a jószág már 9.éves,reggelente kicsit köhög, alvás közben horkol, sokszor a levegőt is inkább aprókat szippant, főleg az oldalán fekve amikor alszik. Összefoglalva, nem akarjuk kitenni a műtétnek, vagy az azzal járó, vagy azt követő esetleges elhullás veszélyének.
Ha új duzzanat alakulna ki, azt helyileg, az előzőhöz hasonlóan ellátja a doktor.
A kérdésem: Az orvos szerint jó lenne ha a kutya szedné az INCURIN tablettát, melyet akkor is szedhet, ha nem történik here eltávolítás, bár a kettő együtt lenne jó - mondta.
Nem kételkedem a tudásban, de én főleg vizelettartással bajlódó nőstény macskáknál, s néha kutyáknál való alkalmazását hallottam eddig.
Látatlanban tudom,nem lehet diagnózist felállítani.
Önnek mi a véleménye, érdemes szedetni a kutyával ezt a tablettát, a fenti tünetek mellett? Ha nem, akkor mit javasol?
Köszönöm válaszát.

Kedves Pimpa!

Egyetértek orvosukkal, hogy ezt a kutyust mihamarabb ki kellene heréltetni. Emellett az incurin alkalmazásával is egyetértek, amit orvosuk ajánlása szerint kan kutyának is lehet adni.

Üdvözlettel. Dr. Farkas Patrícia