Jelenlegi hely

daganat

Fórum: 

Tisztelt Doktornő!

8,5 éves cane corso kutyusunkba áll alatt diónyi nagyságú daganatot találtunk ,elvittük orvoshoz, ő mütétet javasolt.A mütét megvolt 3 hete ,ugy tünt minden rendben. Megjött a kórszövettan: a beküldött mintában histiocytaer sarcomát figyeltünk meg épben kimetszve.
Majd mütét után egy héttel a két nyirokcsomója a nyakában beduzzadt ,tapintható olyan kicsi csomó. Visszavittük azt mondta az orvos daganat elvileg nem ,hisz mütétkor átvizsgálta a nyirokcsomóit akkor nem volt még ott ,mi se éreztük akkor.Talán gyulladás mondta rá ,hazamentünk kicsit megnyugodva hogy olyan nagy baj nincs talán.Most jön a probléma ,tegnap reggel még semmi gond ,délben se ,este ötkor látom tul nagy tokája lett ,megfogtam alma nagyságúra dagadtak a nyaki nyirokcsomói ,éjfélre meg duplájára még annak is ,mindez pár óra leforgása alatt történt a semmiből szinte.Ma visszavittük azt mondta daganat tapintás alapján ,de hisz a multkor mondta daganat hamar nem nölhet meg.Mondta folyadékot nem érez benne akkor lenne gyulladás ,abban reménykedtünk. Ön szerint ez lehetséges ,hogy daganat!!!!
Mit tehetünk ha daganat ,ilyen hatalmas daganatok a nyakba müthető biztonságosan ,mit tenne Ön a helyünkben.Altatni nem akarjuk ,hisz azon kivül minden rendben vele boldog ,eszik ,fut,mintha beteg se lenne.
Köszönöm előre válaszát.

Kedves Barbi!

Biztos, hogy a nyirokcsomókba daganatos áttét került és azok is elrákosodtak. A sarcoma nagyon agresszív daganat típus. Sajnos ez nem sok jót feltételez a kutyus jövőjére nézve. Ameddig az étvágya rendben addig ne gondoljanak euthanáziára.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia