Jelenlegi hely

hasnyalmirigy-gyulladas utanai taplalas

Fórum: 

Udvozlom.

Van egy 6 eves puli kan, 15 kg. testsulyu. Sulyos hasnyalmirigy-gyulladason esett at, ami utan az allatorvos a Royal Canine Gastro Intestinal Low Fat tapjat javasolta, megpedig szaraz es konzerv kiszerelesben egyarant. a szaraz tap hatan levo tablazat szerint a kutya napi adagja 200 gramm kellene legyen. Az allatorvos javallatara vegyesen adjuk a szaraz ill. a konzerv tapot, napont 4 alkalommal, azaz 2 alkalom szaraz, 2 alkalom konzert. ez 50 gramm / alkalom lenne. Kerdes: a ket allagu tap taperteke ugyanaz, azaz a konzervol az 50 gramm taperteke megegyezik a szaraz tap tapertekevel?

milyen aranyban kellene adagolni a konzervet es a szaraz tapot ahhoz, hogy a vegredmeny napi 200 gramm legyen?

Az ugyanis a sanda erzesem, hogy a konzerv ill. a szaraz tap taperteke nem azonos, azaz hiaba adok 10 deka szarazat es 10 deka konzervet, az allat ehes marad. Minden estes cirkusz a kutya rettenetes ehsege, es lassan sovanyodik is. (nem tudom, vane jelentossege, de a hsanyalmirigy gyulladast okt. 1en diagnosztizaltak, es mivel belerzarodassal is jart, mutottek a kutyat. halistennek a mutet jol sikerult, a kutya javulni latszik, kozerzete javult, nem hanyt, iszik, eszik, vizel es szekel rendesen. viszont minden este orjong az ehsegtol..., annak ellenere, hogy a negyedik 5 deka tapot este kapja).

valaszat elore is koszonom, istvan

Kedves István!

Fokozatosan lehet emelni a táp adagján. A 200 g nagyon kevés egy pulinak. Nyilván egyeztessenek orvosukkal, de ezt az adagot fokozatosan 2-3 naponta emelni kell.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia