Jelenlegi hely

epilepszia Pamcsi

Fórum: 

Kedves Doktornő!

Bischon havannese 2 éves kiskutyánknak az elmúlt 3 hétben 3-szor volt rohama.
A rohamok általában 1-2 percig tartanak, alkalmanként 3-4-5 roham követi egymást 10-15 percenként. Minden alkalommal az első roham a legnagyobb, az egész testre kiterjedő, a végtagok merevek lesznek, a feje hátra csavarodik (C betű formát vesz fel kutyus), erősen nyáladzik (habzó), illetve volt amikor vizeletet is ürített. A nagy rohamokat ezután kisebb, rövidebb rohamok követik.
Az első roham alkalmával Seduxen (5Mg) tablettát írtak fel, 2*1/2 dózisban 1 hétig. A nyugtatótól tünetmentes lett Pamcsi, de a nyugtató elhagyását követően 2 napra következett az újabb nagy roham. Vérvizsgálat következett, aminek az eredménye nem mutatott olyan eltérést, ami a rohamokat magyarázná. Megint elkezdtük 2*1/2 adagban a Seduxen gyógyszerezést 1 hétig, amely után 2 gyógyszermentes napot követően jutottunk el a 3 nagy rohamhoz. Ekkor már 5 rohama volt egymás után és kórházba vittük, ahol Sevenalettát (15 Mg) írtak fel 4*2 tablettát 4 óránként, majd a második naptól 2*1 tablettát. Pamcsi a Sevenalettától alig bír menni, a lábai szétcsúsznak, eldől, elesik, a tudata zavart, 3 napig állandó felügyelet mellett volt. Eddig 2 roham között egészséges volt, most viszont a gyógyszer hatására fizikálisan és szellemileg is drasztikusan lelassult.
2 nap múlva újabb vérvizsgálaton esünk át (epesav, NH3), illetve hasi ultrahangon P.sönt kizárása miatt.
Az Ön válaszait olvasva felmerült bennem, hogy nem lenne célszerűbb csak nyugtatót adni Pamcsinak a Sevenaletta helyett. Amíg csak a nyugtatót szedte rohammentes volt, annak elhagyását követően 2 napra mindig jöttek az újabb rohamok. A Sevenaletta viszont szó szerint kiüti Pamcsit. Kérem szíves véleményét, hogy Ön szerint mi lenne a helyes dózis a kutyusnak, illetve mindenképpen szükséges e a Sevenaletta szedése, esetleg elegendő lenne csak a nyugtató adása vitaminnal?
Természetesen jelezni fogom a szerdai vizsgálatok eredményét.
Addig is a segítségét hálásan köszönöm!

Üdvözlettel: Pamcsi gazdija

Kedves Doktornő!

NH3, epesav rendben, hasi ultrahang nem mutatott eltérést. Neurológiai vizsgálatot javasoltak, ill. CT-t. Ön szerint elvégeztessük ezeket a vizsgálatokat is, mert elegé költségesek? Homeopátiás kezelés esetleg szóba jöhet vagy csak a gyógyszerest ajánl?

Segítségégét előre is köszönöm!

Kedves Doktornő!

B1-Zentiva 10 mg vitaminból mekkora dózist javasol és mennyi ideig? Jelenleg Sevenaletta 15 mg gyógyszert kap kutyusunk 2 x 3/4-et, a súlya 6 kg. Ha hosszabb ideig roham mentes lesz, a Sevenalettát csökkenthetjük?

Válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlettel: Pamcsi gazdija

Kedves Pamcsi gazdija!

A gyógyszerezés tekintetében tartósan a Sevenaletta lenne a jobb. Ennek adagját lehet csökkenteni, de ezt csakis a kezelőorvosukkal történt konzultáció után tehetik meg. A B1 vitaminból napi 1x1/2 szemet adjanak neki.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia

Kedves Doktornő!
Csubi két és fél éves tacskó keverék 13kg a sulya, augusztusba volt egy epilepsziás rohama.az állatorvos fel irta sevenaletta 15mg tb.napi 1x .Sokáig nem volt vele problémánk aztán szeptemberbe jött megint a-3 rohama.Elvittük egy másik orvoshoz aki ugyan ezt javasolta csak napi 2x1 tb.Mostanáig nem volt semmi baja de sajnos a mai napon kb.1 óra leforgása alatt vagy 8-10 rohama volt.(Remeg mindene,nyálas habos a szája aztán elborul az oldalára és rángatózzik van,hogy maga alá pisil.)Felhívtam az orvost azt mondta nem kell bántani hagyjuk nyugodtan majd elmúlik a roham.Szeretném meg kérdezni a Doktornőtől tudna-e javasolni valamit,hogy ki küszöböljük a rohamot v.rohamokat és mit tudnánk olyankor segíteni mert nagyon sajnáljuk.
Válaszát előre is köszönöm!
Üdvözlette:Csubi gazdija

Kedves Csubi gazdija!

Roham felfüggesztésére javasolnám a Diasepam Desitin végbélbe adható oldatot illetve a Sevenaletta mellé szedhet B1 vitamint a kutyus, ami minden idegműködéshez kell.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia