Jelenlegi hely

SÍPOL A KUTYÁM SÜRGŐS!!!!!!!

Fórum: 

Kedves Doktornő!

Van egy Hawanese kutyám 3 éves. Édesanyáméknál volt 2 hetet, ők vigyáztak rá..
Amikor már érte mentünk a kutya levert volt (bár ez állandó jelenség mikor onnan hazahozzuk, mi úgy gondoljuk lelki eredetű lehet,mert mindig így viselkedik), de a problémánk a következő:
Szerintem a kutya hasa görcsölhet, mert olyan hangot ad ki mintha "sípolna". Levittük sétálni és hasmenése volt. Tegnap a sípolás előfordult kb 4x-5x, de mire hazaértünk vele abba maradt. Ma reggel arra ébredtünk, hogy megint kezd sípolni, valószínűnek tartom, hogy valamit adtak neki amitől fáj a hasa.
Főztem neki cickafark fű teát, és rizst kevertem össze száraz táppal. Tegnap nem evett semmit, ma reggel pedig az egészet megette a "sípolás" után.
Amikor ezt csinálja remeg, majd elmúlik neki.
A Doktotnő szerint mi lehet a baja??
Orvoshoz azért nem vittem tegnap el, mert úgy gondolom nincs akkora baj...majd ami a baj odabent "ki fog jönn".
Kullancs nincs benne megnéztem, se toklász, a testén nincs elváltozás...
Édesanyámék úgy etetik, ha reggel nem eszi meg ami ki van rakva, akkor délben mást adnak neki, és este is. Tehát ha nem tetszik amit kiraknak főznek neki. (száraz tápot nem szokott kapni,...csak most adtam neki)

Válaszát előre is köszönöm!

Üdv

Kedves Saranna!

Hasmenés kialakulhat fertőző és nem fertőző eredettel is. Ha a kutyus levert, étvágytalan és a hasmenés nem szűnik, akkor feltétlenül állatorvoshoz kell fordulni. A megkezdett rizses diétát folytatni kell 3-4 napon keresztül és probiotikum adagolását javasolnám, például a humán Normaflore-t. Napi 2x1/2 ampullát adjanak.
Erős hasmenés kezelésére érdemes lenne egy kis széntablettát is adni, napi 3x2-t is kaphat.
Ha 1-2 nap alatt nem javul az állapota, akkor nem érdemes várni, állatorvosi ellátásra lesz szüksége.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia