Jelenlegi hely

Csincsilla

Fórum: 

Kedves Doktornő!

Olyan panasszal fordulok Önhöz, hogy tegnap a csincsim ki volt engedve a ketrecből (felügyelet mellett persze) de sajnos nem tudom mi módon megrántotta a lábát vagy megütötte nem tudom, mert nem áll rá a jobb első lábára. Ma reggel már nem is jött ki a ketrecből csak feküdt rajta. Enni eszik rendesen. Vigyem el őt orvoshoz, vagy várjak pár napot rendbe jön magától? Lehet csak zúzódás vagy ilyesmi? Mert a kaját meg fogta azzal a lábával meg meg is törölte vele a kis száját :) Ebből gondolom hogy eltörve nincs.

Nagyon aggódom érte. Köszönöm válaszát előre is.

Mély tisztelettel

Pap Nikolett

Kedves Nikolett!

Mivel a csini egyáltalán nem terheli a sérült végtagot, ezért a biztonság kedvéért én a vizsgálatot javasolnám. Lehet, hogy nincs eltörve, de repedés van a csonton, ami szintén meglehetősen fájdalmas és ha mást nem is kap de egy fájdalom csillapítót megérdemelne.
A jó étvágy azért nagyon jó hír, és inkább arra engedni következtetni, hogy nincs nagy baj, de a biztonság kedvéért inkább a vizsgálatot ajánlanám.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia

köszönöm válaszát.

Kedves Nikolett!

nagyon szívesen!

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia

Kedves Doktornő

A csincsillám, ha eszik nyitogatja a száját, mintha öklendezne, vagy mintha valami megakadna a torkán. Az első pár falat után aztán már nem csinálja ezt.Két hete ez elmúlt, de most ismét előjött. Akkor nem voltunk orvosnál csak mindenféle gyógynövényt adtam neki. Mostanában viszont nem is akar enni és fura hangot is hallat ( lehet, hogy köhög?). Az orra nem folyik, nem tüsszög, szemei szépek. A fogai rendben vannak, mert voltunk állatorvosnál, aki adott neki gyógyszert, de nem használ. Lehet, hogy nem tudok annyit adni neki amennyit kellene, de nagyon utál már, hogy azt a keserűt etetem vele.A gyógynövényekkel most is próbálkozom, de hiába :(

Kérdésem az lenne, hogy mi lehet a baja és mit ajánlana rá a Doktornő?

Előre is köszönöm a válaszát, nagyon várom.

Tisztelettel:

Végh Anett

Kedves Anett!

Itt mindenképpen orvosi vizsgálat szükséges, sőt lehet, hogy vérvizsgálatot is ajánlanék a belső szervek ellenőrzése céljából. Nem tudom, hogy az orvosuk bódításban vizsgálta e a csinit, de a hátsó fogak tisztességes ellenőrzéséhez ez nélkülözhetetlenül szükséges.
Hasonló tüneteket sokszor akkor tapasztalunk, ha például beékelődik egy takarmánydarab a hátsó fogak közé, vagy a pofa belső nyálkahártyájába. A kezelés és vizsgálat nélkülözhetetlen.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia

Kedves Doktornő!

Köszönöm a választ.

Nem bódították el, hanem röntgent készítettek róla.
Vigyem vissza és kérjem bódításban a vizsgálatot?

Köszönöm a segítséget.

Tisztelettel:

Végh Anett

Még azt szeretném kérdezni, hogy a bódítás mennyire veszélyes a csinekre ?
Köszönöm.
Végh Anett

Kedves Anett!

Én mindenképpen a bódítás melletti szájüreg vizsgálatot választanám, mivel a növényi részek például röntgenen nem látszanak, így simán elsiklik az orvosuk az igazi baj mellett.
Ha gázos bódítás történik akkor annak minimális a kockázata.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia