Jelenlegi hely

Megy a hasa, és hány

Bogyócska képe
Fórum: 

Kedves Doktornő/Doktor úr!

Van egy tacskó, magyar vizsla és staffordshire terrier keverék kutyusom, aki egy éves múlt idén novemberben. Március 9-én hoztam haza, és nagyjából miután haza hoztam egy hónap elteltével folyamatossá váltak, kisebb szakaszok kihagyásával a hasmenések, hányás kíséretével. Van amikor csak sav jön fel neki, de van amikor a vacsorát is vissza látom. Igazából nagyrészt csirkefarhátot, és bio kutyakonzervet kap, rizzsel vagy tésztával összekeverve. Sokan mondták, vigyem orvoshoz, de nem tartottam annyira "életbevágónak" hiszen a kedve mindig jó, az orrocskája nedves és folyton csak játszana. Ma viszont aggodalmam nagyra nőtt, ezért is kérek segítséget, hogy most mit tegyek. Előre is köszönöm!

Kedves Bogyócska!

Egyet kell értenem azokkal akik az állatorvost javasolták. Ki kellene vizsgálni a kutyust, hiszen nyilván nem normális, ami történik. A hányások lehetnek sav túltengés miatt, aminek kezelésére az emberi Quamatel mini tablettát használhatják.
A hasmenés kivizsgálására azonban azt javaslom végeztessenek a székletből bakteriológiai és parazitológiai vizsgálatot is.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia