Jelenlegi hely

Vakarózó törpehörcsög

Fórum: 

Üdv!

5 nappal ezelőtt vettem egy dzsungáriai törpehörcsögöt. Mióta itt van, folyamatosan vakarózik. Először arra gondoltam, hogy talán a forgács miatt lehet, aztán láttam, hogy nagyon harapdálja is magát. Inkább valamiféle élősködőnek tűnt. A szőre nem hullik, nem láttam rajta semmilyen elváltozást, bár egyelőre elég félős, nem tudtam igazán átnézni. Sokat eszik, sokat alszik, sokat játszik. Estefelé, amikor felkel, nagyon élénk, eleven, úgy tűnik, jól érzi magát. Azon esetek kivételével, amikor percekre leáll vakargatni, harapdálni magát.
Atkára, bolhára vagy valamilyen más élősködőre gondolok. Ajánlották a Rodemectint-t. Ez valóban hatásos? Milyen mennyiségben szabad alkalmazni az állatkára? Válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlettel:
Lilla

Kedves Lilla!

Az Sh-Rodemectint én is előszeretettel szoktam javasolni és az ön által leírt problémára hatékony gyógyszer lehet. Egy hörcsög számára azonban hígítani kell.
0,5 ml vízbe cseppentsen egy cseppet a szerből miután az üveget alaposan felrázta, mivel az ivermektin hajlamos leülepedni. Ebből a hígításból kellene egy cseppet a tarkó bőrére cseppenteni hetente egyszer azonos napon, 3 héten keresztül.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia