Jelenlegi hely

Nem ürít a kaméleon

Fórum: 

Kedves Doktornő!

Abban a témában kérném a segítségét, hogy a kaméleonom (1 éves, nőstény) már 2,5 hete nem ürített. Semmi más változást nem vettem észre rajta, jó étvágya van, naponta egy nagyméretű sáskát, néha pedig rózsabogárlárvát kap, jó kondícióban van, sétál, napozik. Semmi nem változott a viselkedésében, de kezdek aggódni, hogy ilyen hosszú ideje nem ürített. Ma már egy kis melegvizes ülőfürdőt is alkalmaztam nála, eredménytelenül.
Tudna segíteni kérem, hogy hogyan lehetne orvosolni ezt a problémát? Valamint érdeklődnék, hogy mennyi idő, ami már soknak számít, ha nem ürít az állat? (23 fokos a lakásunk, de van melegítőlámpája, olyan 26 fok körül van neki a terráriumban).

Köszönettel,
Dóra

Kedves Dóra!

Adjon paraffinolajat a kaminak, mivel valószínűleg a sáskák kitinje besűrűsödött és emiatt szorulása van a kaminak. Napi 2x1 mlt adhat neki szájon át illetve csinálhatnak egy meleg vizes fürdőt is, aminek hatására a legtöbb kami reflexesen ürít.

üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia

Kedves Doktornő!
Szeretnék tanácsot kérni abban,hogy van egy három hónapos kaméleonom és 3 napja olyat ürít ,hogy nyálkás és fehér és többször láttam hogy erőlködik és szinte csak a sáskát hajlandó meg enni.A másik dolog ,hogy a bal lábán az ízület vagy a csont meg van dagadva nem puha inkább keménynek mondanám,használja ha nagyon muszáj .Köszönöm a segítséget.

Kedves Bernadett.

A kaméleonnak úgy vélem van egy bélgyulladása és feltehetően volt egy végtag törése is de ezt csak röntgen mondaná meg biztosan. Feltétlenül állatorvoshoz kell vinni, mivel ilyen fiatal állatnak orvosi segítség nélkül kevés esélye van.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia