Jelenlegi hely

Leopard gekko SOS

Fórum: 

Szep estet kivanok!
A peoblemam a kovetkezo volna:
Van egy 4, es fel eves leopard gekkom , akihez bekoltozott egy kb egy eves gekko, jol elvoltak , nem bantottatak egymast.
A gekkokat 1,5 hetente 20 viaszmolylarvaval es 20 tucsokkel szoktem etetni, oly modon , hogy egy kis talkaban a larvakat, a tucskoket pedig beengedve a terrariumba.
Par napja azt vettem eszre , hogy az idosebb gekko, nagyon levan fogyva, a farka levan vekonyodva, nagyon vekony szegeny, de uriteni urit, es vedleni is jol vedlik, mozog is.
Azonnal vettem egy kis terrariumot amibe kulon helyeztem, majd engedtem be par tucskot, tesztelve, hogy nem e a masik gekko nem hagyta enni, evett is rendesen becserkeszetr egy db ot de tobbet nem, azota ketszer uritett.
Peobaltam masnap etetni sikerult a szajat kinyitnom es beletenni egy larvat, de kikopte...

Nem tudom sajnos mi tevo legyek, ma este ujra bevasarolok mindenfele etket, hatha csak a hirtelen helyvaltoztatas az oka etlensegenek!
Ha nem hasznal, holnap orvoshoz visszuk, de addig is szeretnek tanacsot kerni, nagyon szeretem ot, nem szeretnem elvesziteni !
Elore is koszonom segÍtseget!

Kedves Pekelka!

Én leginkább szájgyulladásra illetve parazitás betegségre gyanakszom. Feltehetően már jártak orvosnál aki a vizsgálat után talán meg is erősítette a gyanúmat és a kezelés már elkezdődött antibiotikummal, vagy parazita ellenes szerekkel.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia