Jelenlegi hely

csincsilla szőr

Fórum: 

Tisztelt Doktornő!

Van egy 8 éves csincsillám.Sajnos már lassan 1 éve becsomósodott a szőre a hátán.Próbáltam ollóval megvágni a szőr tetejét, hátha a vedlésnél kidobja a régi szőrt és új nő helyette.De csak még több szőr csomósodott be.Az állatorvos azt mondta, hogy vigyem el kutyakozmetikushoz.Nem vittem.Mi lehet az oka és mit tudok tenni, hogy ez megszűnjön?Ez az egyik problémám.A másik, hogy pár napja tapasztalom rajta, hogy éhes, eszik is, de csak a puhább ételeket(mazsola, almaszirom). A keményebbet vagy eldobja, vagy forgatja,és nehezen,de megeszi. Megnéztem az első fogait, narancssárga,csak néhol van rajta szürkés folt.Lehet ez ételmaradék?Lehet hogy fogproblémája van?Tudom "házilag" kezelni vagy vigyem orvoshoz?Szerencsére nem bágyadt,hanem éhes,virgonc mint eddig.

Válaszát előre is köszönöm!

Beus

Kedves Beus!

A szőr kezelésére egyetértek orvosukkal. Le kell nyíratni. A legjobb lenne azonban ezt bódításban végezni, nehogy sokkot kapjon a nyírógép zúgásától. A csomósodásnak egyébként lehet oka például egy folyamatosan váladékozó seb, vagy bőrgyulladás, amit kezelni kellene. Ennek is első lépése a szőr lenyírása lenne.
A rágás problémával egyértelműen orvoshoz kell fordulni. A szájüreget bódításban kell átnézni, mert a hátsó fogakkal lehet gond, vagy egy szájüregi sebzés is lehet oka a tapasztalt tüneteknek.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia

Tisztelt Doktornő!

4,5 éves csincsillámmal 03.24-én voltam orvosnál, ahol lecsiszolták a fogát. Azóta hullik a szőre, vannak teljesen csupasz területek is, és nincs étvágya. Nagyon rosszul viselte az orvost, azt hittem, csak ledobta a szőrét, de egyre jobban vakaródzik. Salazopyrin-t kapott, és eddig nem volt ilyen baj vele. (Sajnos már ezelőtt kétszer volt fogászati műtétje.)

Válaszát előre is köszönöm:

Anett

Kedves Anett!

Erre látatlanban nehéz bármit mondani. Lehet a reakció allergiás jellegű vagy fertőzéses is. Egyelőre csak bőr szőrtápláló készítményt javasolnék, például Dermoscent oldatot, amit állatpatikában vásárolhat meg. Ezt a tarkó bőrőre kell csepegtetni 2 hetes időközökkel.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia