Jelenlegi hely

kaméleon

Fórum: 

Üdvözlöm!

Az lenne a kérdésem, hogy nekem van egy 2,5hónapos nöstény kamim. Egy 25*25*40cm a terráriuma..Eszik iszik de szerintem a mozgása nem normális. Ilyen megfontolt hintázás szerű a mozgása, de nem mindig..meg a levélről lefelé lóg. márciusban költözik egy másik terkóba. Miért van nyitva a szája néha?

Kedves Brigi!

A mozgás normális. A szája nyitásával párologtathat, vagy épp fenyegetést is jelenthet.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia

Jó napot doktornő!
Van egy 1,5 éves nőstény sisakos kaméleonom aki kb. tojásrkás (január) óta nem eszik egy falatot sem, inni iszik de nagyon le van gyengülve szinte egész nap csukva van a szeme.
A hátán elkezdtek megjelenni ilyen halványzöld foltok és kb. 2 hete láttam hogy véres volt a széklete.:(
Az lenne a kérdésem hogy ez milyen betegség lehet és, hogy mit lehet ezellen tenni?
Válaszát előre is köszönöm!

Kedves Mátyás!

Lehet például tojásretenció, tehát visszamaradt tojás, ami mérgezi a szervezetét. Egy röntgen felvétel ez könnyen kideríthető. Ha azonban ennyire legyengült még azonnali orvosi segítséggel sem biztos, hogy sikerül megmenteni.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia

Kedves Doktornő!

Egy fél éves hím sisakos kaméleonunk van. Az utóbbi egy-két hétben néha egyáltalán nem volt étvágya, 3 alkalommal hányt is (egészben selyemhernyót, vagy tücsköt). Tegnap nagyon aktív volt, de ma egy helyben a falán gubbaszt, időnként összerezzen, megremeg. A szeme kicsit beesett, a színe élénk. Egyébként vedlés közben van már egy hete, de félünk, hogy valami nagyobb gondja van.

A válaszát előre is köszönöm!

Kedves Mooni!

Szükség lenne a hányadékból mintát venni és azt laborvizsgálatra küldeni. Parazitás vagy bakteriális gyomorgyulladás is lehet a háttérben. A kórokozó felderítése után lehetséges antibiotikum kúrát vagy antiparazitikus kúrát is kiírni.

Üdvözlettel. Dr. Farkas Patrícia