Jelenlegi hely

védőoltás

Fórum: 

Kb. négy hónapos törpenyuszink van. Március 26-án oltották MYXOVAC oltóanyaggal. következő héten pénteken beduzzadt az egyik szeme alatti rész, másnap levert volt alig evett. Szombat késő este elkezdett enni, inni. Azóta a kedélyállapota, étvágya teljesen rendben van. A szeme alatti rész még mindig duzzadt, már sebesedik. Kérdésünk a következő: nem kombinált oltást kapott, RHD ellen is oltanunk kell-e? Mikor tehetjük meg ilyen heves reakció után? Milyen oltóanyaggal oltassuk be ha kell? Kivihetjük-e a szabadba a nyuszit RHD elleni oltás nélkül?
Köszönjük válaszát, Kalocsai család.

Kedves Kalocsai család!

Oltathatták volna a nyuszit eleve kombinált vakcinával. 2 hét-1 hónap várakozás után olthatnak RHD ellen is ható kombinált vakcinával és erre inkább a Pestorin Mormyx vakcinát javasolnám önöknek. A kombinált oltás után 1 héttel kimehetnek a szabadba.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia

Kedves Patrícia!érdeklődni szeretnék kb 6 hónapos a sziámi nyuszikám ivartalanításra,ill oltásra kellene mennünk,egyszerre kitehetem a nyuszit ennek?válaszát előre is köszönöm nóra,balu

Kedves Nóra!

Nem javasolt. Vagy először oltasson és 2 hét múlva ivartalaníttathat, vagy fordítva. először műtét és a 10 nap múlva esedékes varrat ellenőrzésnél oltasson.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia