Jelenlegi hely

Hörcsög szembetegség

Fórum: 

Kedves Doktornő!

Van egy dzsungáriai törpehörcsögöm, akinek egy nagy piros duzzanat nőtt a szeme alatt. Az egész télen kezdődött, amikor talán huzatot kaphatott vagy megfázhatott a hörcsögöm, és ettől összeragadtak a szemei. Kamilla teás borogatást kapott, az egyik nagyjából rendbe is jött. A másikon viszont nem múlt el, ezért csepegtettünk bele Ciloxan szemcseppet. Egy picit jobb lett az állapota, de nem jött teljesen rendbe és kb. 1 hónapja egy duzzanat kezdett nőni a beteg szeme alatt. Először azt hittük, csak megtömte a pofazacskóját, de nem múlt, és csak nőni kezdett a "pukli". Most már elég nagy és piros, cickafark teával próbálkoztunk, és a forgácsot is leszitáljuk, hátha a por okozza, de ez sem javított az állapotán. Most úgy tűnik, egy kevés genny is jött belőle. Az állat egyébként látszólag jól van, aktív, rendesen eszik, iszik, mozog. Mit tanácsolna, folytassuk a szemcseppes kezelést?
Válaszát előre is köszönöm!

Kedves Höcsi1!

A hörinek tályogja lehet. ezt ki kell tisztítani, fertőtleníteni és érdemes antibiotikumos kenőcsöt is használni. Emellett azt javaslom, hogy szájon át is adjanak neki antibiotikumot. A gyógyszerek kiírása érdekében állatorvoshoz kell fordulniuk.

Üdvözlettel. dr. Farkas Patrícia

Kedves Doktornő!

A hörcsögnek sajnos még egy tályogja nőtt ma a szeme fölött, elég gyorsan növekszik. A másik pedig úgy tűnik, elkezdett kiürülni, gennyes váladék jön belőle. Sajnos vakargatja is. Sajnos csak hétfőn tudom legközelebb állatorvoshoz vinni, addig is mit lehetne tenni, hogy ne fertőződjön el? Van itthon Neumagnol fertőtlenítő-oldat, segítene rajta, ha addig azzal borogatnám?
Válaszát előre is köszönöm!

Közben már megoldódott a dolog, ma el tudtam vinni orvoshoz, kitisztította a tályogot és adott antibiotikumot. A hörcsög már jobban van. Köszönöm a segítségét :)

Kedves Höcsi!

Örülök! További jobbulást kívánok!

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia