Jelenlegi hely

Ivartalanított cicám bepisil

Fórum: 

Kedves Doktornő!

Áprilisban volt 2 éves a csak házban tartott (februárban volt 1 éve ivartalítva) a hím macskánk! A problémáink az, hogy időnként mikor rájön nem az alomba pisil! Van két alomja is, amiből naponta többször is kiszedem a megcsomósodott pisijét, ezzel próbálva elkerülní a mellé pisilést! A távoltartó spray és a helyhez szoktató spray semmit sem használt sajnos. Minden szobákban lepisilt már valamit, de erő szerettél szereti le pisilni a szőnyegeket!
Lehet későn lehetett ivartalanitva? Vagy nem vettek ki valamit amit ki kellett volna? Vagy tudunk tenni valamit ellene, hogy ne pisiljen mindent össze?
Válaszát előre is köszönöm! Szép napot!

Köszönettel: Pocsai Nóra

Kedves Nóra!

Egy biztos: mindent kivettek, amit kellett. A kandúrokat 6 hónaposan már ivartalanítjuk, így az lehetséges, hogy késői ivartalanítás miatt felvett szokásokat megőrzött a cica. Emellett lehet, hogy nem elég neki ha csak kiveszi a gazdi a csomósodott pisit. Nekem is több olyan cica betegem van, akik teljes alomcserét igényelnek ahhoz, hogy újra használják a WC-t. Próbálják meg a gyakoribb teljes alomanyag cserét az alomtálca tisztításával együtt.

Üdvözlettel: dr. Farkas Patrícia

Kedves Doktornő!

Nagyon szépen köszönöm válaszát! Megpróbáljuk akkor a gyakrabbi alom cserét! De Ön szerint milyen időközi csere lenne alkalmas?
További szép napot!

Üdvözlettel: Pocsai Nóra

Kedves Nóra!

2-3 naponta teljes alomcserét csinálnék.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia