Jelenlegi hely

Nyáladzás

Fórum: 

Kedves Doktornő!
Kicsit aggódom a cicámért! A tegnapi nap folyamán vacsora után csattogtatta a nyelvét, mintha valami feltapadt volna a szájpadlására, illetve látszott rajta, hogy nagyon zavarta, és idegesen szaladgált...illetve elbújt, kb. 2 perc után megnyugodot, felfeküdt az ágyra és elaludt. Kicsit meg is nyugodtan, de most reggel újra ezt csinálta, így belenéztünk a szájába (hagyta is magát). Nem láttunk benne semmit, és eszik is, jó az étvágya, leszámítva azt a néhány percet a kedve is jó, játszik, bolondozik, rosszalkodik :)
Reggeli után kicsit később azonban mellettem feküdt nyalogatta magát és egyszer csak megint csinálta, ekkor láttam hogy folyt ki egy kis nyála is, de ez megint egy-két percig tartott, azóta sincs semmi baj. Kellene komolyan aggódnom érte vagy esetleg lehet, hogy csak a szőr zavarja (ami egyébként nagyon hullik jelenleg neki)?
Válaszát előre is köszönöm: Kiss Dóra

Kedves Dóra!

Azt javasolnám menjenek el állatorvoshoz, mert a szájüreg vizsgálatán felül talán érdemes lenne egy fej és nyaki röntgen is hátha beékelődött idegentest van, amit nem vettek észre. Ezt állatorvos eltávolíthatja bódításban és gyulladáscsökkentőt is kaphat a cica.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia