Jelenlegi hely

Macska nem rendszeres tüzelésének oka?

Fórum: 

Kedves Doktornő!

Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy van egy 18 hónapos nőstény cicám. Nagyon rendszertelen tüzelése. Láttam egy korábbi bejegyzésében hogy nagyon jó a szelén és az E- vitamin... Vettem is Selen-Petet .
Február 18-án tüzelt utoljára , majd majdnem 3 hónapos kihagyás után május 5-én tüzelt először. ekkor kapta 10 napja már a vitamint. Nem láttunk sikeres együttlétet. (a nőstény cicám nem emeli a fenekét) így pénteken volt 2 hete , hogy szünetelt. most vártam pénteken hogy a 2 hét kihagyás után újra tüzeljen. ez is elmaradt... :-( 2x voltunk már Uh vizsgálaton , minden rendben.
a kandúrom most lesz 8-án 13 hónapos.
Mitől lhet hogy amíg nem volt a nőstény mellett kandúr mindig rendszeres volt a tüzelése ( 5 napig tüzelt, 10 nap szünet , 6 hónapos korában kezdte ) Februárban a kandúrom 9,5 hónapos volt, de nagyon tapasztalatlan... bár végig próbálkozott... :-) szóval a februári tüzelés óta rendszertelen ...
már nem tudok mire gondolni.. tenyésztő vagyok... nem voltak még kölykei. 2 tapasztalatlan cica... bár a tüzelés kihagyása miatt azok is maradnak... :-( esetleg nem elég idős a kandúron ? ( 5 hónap különbség van a nőstény javára )
Kérem szépen , legyen szíves leírni véleményt h már tapasztalt hasonlót, hogy mit is tehetnék,??

Nagyon szépen köszönöm! Várom válaszát!

Üdv : Brigi

Kedves Brigi!

Az ok az, hogy a kandúr próbál együtt lenni a nősténnyel, ami miatt a fizikai inger megvan, a petesejtek kilökődnek, de talán a kandúr tapasztalatlansága miatt nincs megtermékenyítés. A petesejtek kilökődésével viszont egy darabig szünetel az ivarzás.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia